GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Opatija u siječnju s najboljim rezultatom u posljednjih 20 godina

Opatija u siječnju s najboljim rezultatom u posljednjih 20 godina
REZULTATI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.02.2022 / 17:29
Autor: SEEbiz
OPATIJA - U Opatiji je u siječnju boravilo 10.700 turista koji su ostvarili oko 32 tisuće noćenja, što je najbolji siječanjski rezultat zadnjih 20 godina, priopćila je u četvrtak Turistička zajednica Grada Opatije.

Opatija je na početku 2022. bila najtraženija destinacija na Kvarneru i nakon Zagreba druga najuspješnija u Hrvatskoj, kažu u opatijskom TZ-u.

"Sjajna je to najava i za cijelu 2022. koja bi mogla biti na tragu rekordne 2019.", istaknuli su iz TZ Grada Opatije navodeći da je u odnosu na siječanj 2019. u siječnju ove godine ostvareno 33 posto više noćenja.

Domaći gosti su u siječnju ostvarili 14.165 noćenja, što je 68 posto više nego u siječnju 2019., a strani 17.808 ili 14 posto više nego u istom mjesecu 2019. godine.

Stranih gostiju je bilo najviše iz Austrije, SAD-a, Slovenije, Njemačke i Italije.

Turisti su u siječnju najviše boravili u opatijskim hotelima (85 posto noćenja) te u obiteljskom smještaju (13 posto).

Direktorica Turističke zajednice Grada Opatije Suzi Petričić kazala je da s optimizmom gleda u nastavak 2022. te da su odlični siječanjski rezultati pokazali opravdanost značajnog truda uloženog u planiranje, realizaciju i promociju Adventa i ostalih prednosti koje nudi Opatija kao zimska destinacija.

"Pred nama je romantična veljača, mjesec ljubavi, u kojem do izražaja ponovo dolaze opatijska tradicija i atmosfera. Za posjetitelje smo pripremili brojne sadržaje i prigodno uredili grad, pa se nadamo da će se pozitivan trend iz siječnja nastaviti u veljači i preliti na ostatak godine," kazala je.

Tagovi: Opatija, hrvatski turizam, Suzi Petričić, Turistička zajednica Grada Opatije
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE