GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osnovana HUP - Udruga energetike, na čelu Tomislav Thür

Osnovana HUP - Udruga energetike, na čelu Tomislav Thür
HUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2013 / 17:34
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Unutar Hrvatske udruge poslodavaca osnovana je Udruga za energetiku kao središnje mjesto za artikuliranje stavova i promicanje stručnog dijaloga i suradnje energetskih kompanija i relevantnih nacionalnih i međunarodnih institucija s ciljem razvoja konkurentnih uvjeta poslovanja i privlačenja novih investicija u energetskom sektoru.
Udruga energetike nadogradnja je na dosadašnji rad Udruge trgovine naftom i naftnih derivata. Na osnivačkoj Skupštini HUP-Udruge energetike za predsjednika Udruge izabran je Tomislav Thür (INA). U Izvršni odbor izabrani su Zlatko Koračevic (HEP), Herman Seidl (Agrokor Energija), Nataša Vujec (Crodux), Tomislav Antunovic (Antunovic TA), Igor Kruhek (Biotron), Mladen Fogec (Siemens) i Ružica Gajić (HT).

Kako pojašnjavaju iz HUP-a, osnivanje Udruge energetike u okviru HUP-a proizašlo je iz potrebe uspostavljanja platforme koja omogućava sinergijsko djelovanje kompanija iz različitih segmenata energetike s ciljem objedinjavanja stručnih znanja i iskustava kojima mogu pridonijeti razvoju poticajnog poslovnog okruženja i olakšati provedbu energetskih investicijskih projekata u Hrvatskoj.

U narednom razdoblju aktivnosti će biti usmjerene na suradnju s nadležnim ministarstvima, tijelima i institucijama koje sudjeluju u izradi i donošenju zakonske regulative iz područja energetike i ponuditi konkretne prijedloge u okviru prilagodbe hrvatskog tržišta energije, pravilima i zahtjevima unutarnjeg tržišta EU.

Aktualna pitanja definiranja modela koji ce Hrvatska primijeniti u razvoju tržišta električne energije, proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, razvoju tržišta naftnih derivata i prirodnog plina, samo su neka od područja interesa Udruge koja svojim djelovanjem želi doprinijeti izgradnji stabilnog, održivog i na tržišnim principima baziranog energetskog regulatornog okvira u Hrvatskoj, zaključili su iz HUP-a.

Tagovi: HUP - Udruga energetike, Tomislav Thür, Hrvatska udruga poslodavaca, Zlatko Koračević, Tomislav Antunović
PROČITAJ I OVO
Hrvatski vinari na Decanteru osvojili 254 medalje
VINO
Hrvatski vinari na Decanteru osvojili 254 medalje
ZAGREB - Hrvatski vinari osvojili su 254 medalje na najvećem i najutjecajnijem svjetskom vinskom natjecanju Decanter World Wine Awards (DWWA), što je 28 nagrada više nego prošle godine, izvijestili su u srijedu iz Ministarstva poljoprivrede.
Rovinj, Poreč, Vir i Medulin prebacili milijun noćenja
NOĆENJA
Rovinj, Poreč, Vir i Medulin prebacili milijun noćenja
ZAGREB - Poreč i Medulin su početkom ovog tjedna ostvarili milijunto turističko noćenje te se, zajedno s Virom i Rovinjom, učlanili u klub 'milijunaša'.
Singapur bacio rukavicu Hong Kongu, postaje centar za trgovinu kriotiovalutama
KRIPTOVALUTE
Singapur bacio rukavicu Hong Kongu, postaje centar za trgovinu kriotiovalutama
SINGAPUR - Singapur bi mogao postati meka za kriptovalute nakon što je ovih dana upalio zeleno svjetlo prvoj burzi kriptovaluta.
Azijska tržišta: Indeksi porasli, trgovanje oprezno
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi porasli, trgovanje oprezno
TOKYO – Na azijskim su burzama u srijedu cijene dionica porasle, kao i na Wall Streetu dan prije, no trguje se oprezno zbog strahovanja ulagača da će širenje delta soja koronavirusa usporiti oporavak gospodarstava u regiji.
Wall Street: Novi rekord S&P 500 indeksa
REKORDI
Wall Street: Novi rekord S&P 500 indeksa
NEW YORK – Na Wall Streetu je u utorak S&P 500 indeks dosegnuo novu rekordnu razinu, zahvaljujući rastu cijena dionica zdravstvenog sektora i Applea, pa su vijesti o širenju delta soja koronavirusa ostale u drugom planu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE