GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pale cene goriva u Srbiji, dizel jeftiniji za 1,02 dinara

Pale cene goriva u Srbiji, dizel jeftiniji za 1,02 dinara
GORIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2020 / 17:00
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Prosečna cena litra dizela na benzinskim stanicama u Srbiji, u periodu od 20. januara do 3. februara, smanjena je za 1,02 dinara, benzina za 0,35 dinara, a autogasa TNG za 0,04.

To pokazuju statistički podaci Udruženja naftnih kompanija Srbije (UNKS) dostavljeni Tanjugu, u kojima se navodi da je trend pada cena goriva i u Srbiji i u zemljama u okruženju zadržan i ove nedelje.

Podaci pokazuju da je Srbija i dalje u samom vrhu na listi cena dizela i TNG-autogasa, dok je, kada je cena benzina u pitanju, malo iznad regionalnog proseka.

Po prosečnoj maloprodajnoj ceni dizela, samo je Albanija skuplja od Srbije, dok se po ceni autogasa Srbija nalazi na trećem mestu u regionu, posle Grčke i Mađarske.

Grčka, Albanija, Hrvatska i Crna Gora imaju skuplju prosečnu maloprodajnu cenu goriva od Srbije, dok su u odnosu na Srbiju jeftinije Slovenija, Mađarska, Bugarska, BiH, Rumunija i Severna Makedonija.

Udruženje navodi i da je udeo fiskalnih obaveza u prosečnoj maloprodajnoj ceni benzina u Srbiji je 56 odsto, u ceni dizela 53,6 odsto i ceni TNG-autogasa 46,7 odsto.

Osim fiskalnih obaveza u koje spadaju akciza, naknada za formiranje obaveznih rezervi, naknada za unapređenje energetske efikasnosti i PDV, proizvođači i trgovci derivata nafte u Srbiji, a posredno i potrošači, imaju obavezu da za svaki litar goriva koji stave na tržište plate i naknadu za markiranje goriva i naknadu za monitoring kvaliteta goriva.

Tagovi: cene goriva, cijene goriva, benzin, Udruženje naftnih kompanija Srbije
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE