GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Palma de Mallorca dopušta najviše tri kruzera dnevno

Palma de Mallorca dopušta najviše tri kruzera dnevno
KRUZERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2022 / 11:34
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Palma de Mallorca, luka s 419.400 stanovnika na španjolskom otoku Mallorci, ograničila je uplovljavanje turističkih kruzera na tri po danu čime je nakon Dubrovnika postala drugi grad na Mediteranu s ovakvom mjerom, izvijestila je španjolska novinska agencija EFE.

"Turizam treba biti uravnotežen zbog stanovnika koji ondje žive. Potrebno je poštivati njihova prava", rekla je predsjednica autonomne vlade Balearskih otoka Francina Armengol.

Balearski otoci - Mallorca, Ibiza, Menorca i Formentera - popularna su destinacija turistima iz Njemačke i Ujedinjenog Kraljevstva.

Neki dijelovi bili su prenapučeni turistima prijašnjih godina pa je regionalna vlada dogovorila s Međunarodnom udrugom kruzerskih linija (CLIA) da u luku Palma de Mallorca do 2023. godine smiju uplovljavati maksimalno tri kruzera dnevno. Samo jedan od njih smije biti megakruzer s više od 5.000 putnika.

Jedino će tijekom ove ljetne sezone, već započete, biti dopušten ulazak četiri kruzera ali samo tijekom 18 dana u čitavoj godini. Kruzeri u prosjeku ne smiju u jednom tjednu dovesti više od 8.000 turista.

Na Balearskim otocima živi 1,2 milijuna stanovnika.

Dogovor tamošnje vlade i udruge kruzera postignut je nakon dvogodišnjih pregovora, okončanih u prosincu u Hamburgu, a sada je potpisan.

Španjolsku s 47 milijuna stanovnika posjetilo je u ožujku 4 milijuna turista. To je 70 posto gostiju iz rekordne 2019. godine. Nakon izbijanja koronavirusa 2020. godine to je ožujak s najviše turista u zadnje dvije godine.

Tagovi: Palma de Mallorca, kruzeri, Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE