GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

PBZ CO prodao velike pakete dionica Adrisa, Belišća i Magme

PBZ CO prodao velike pakete dionica Adrisa, Belišća i Magme
ŠTO SE KUPOVALO?
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.08.2011 / 08:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Mirovinski fondovi protekloga su tjedna imali solidnu aktivnost na burzi.
PBZ Croatia osiguranje prodao je tri velika paketa dionica. Najveći od 127.219 dionica prodao je u povlaštenom Adrisu (ZSE:ADRS-P-A) i napustio TOP 10 dioničara. Veliki paket od 43.043 dionice prodao je i u Belišću (ZSE:BLSC-R-A) gdje je također ispao iz TOP 10, a do prošloga je tjedna bio četvrti najveći vlasnik ove kompanije. Prodao je i 10.493 dionice Magme (ZSE:MGMA-R-A) no ostao je deseti najveći vlasnik s 0,69 posto udjela. Na strani kupnje najvreći paket od 4.369 dionica PBZ CO kupio je u Zagrebačkoj banci (ZSE:ZABA-R-A) čime je učvrstio treću poziciju s 0,48 posto udjela. Kupio je i 2.092 dionice Končara EI (ZSE:KOEI-R-A) te 51 dionicu Janafa (ZSE:JNAF-R-A).

Raiffeisen OMF najveći je paket od 23.992 dionice kupio u HT-u (ZSE:HT-R-A) gdje je učvrstio treću poziciju s točno 5 posto udjela. Kupio je i 2.432 dionice AD Plastika (ZSE:ADPL-R-A) gdje je četvrti najveći vlasnik s 3,87 posto udjela a dokupio je i 460 dionica Istraturista (ZSE:ISTT-R-A) gdje je treći s 5,25 posto udjela.

AZ OMF kupio je 90 dionica Podravke (ZSE:PODR-R-A) i učvrstio petu poziciju s 8,27 posto udjela.

Među investicijskim fondovima, Erste Adriatic Equity prodao je 3.500 dionica Privredne banke Zagreb (ZSE:PBZ-R-A) i sa sedmog pao na osmo mjesto s 0,07 posto udjela.

PBZ Equity prodao je 5,814 dionica Slatinske banke (ZSE:SNBA-R-A) no ostao je četvrti najveći vlasnik s 5,28 posto udjela. Isti je fond prodao 347.500 dionica Zagrebačke banke i ispao s liste deset najvećih. Dionice Zabe, njih 238.035, prodao je i PBZ Global koji je također ispao iz TOP 10.

Nenad Bakić najveći je paket od 1.870 dionica kupio u Dom holdingu (ZSE:KORF-R-A) gdje je i dalje četvrti s 3,42 posto udjela. Solidan paket od 1.750 dionica kupio je u Petrokemiji (ZSE:PTKM-R-A) čime je učvrstio sedmo mjesto s 2,66 posto udjela. Kupovao je i 216 dionica Atlas Nekretnina (ZSE:ATLN-R-A) te 200 dionica Đure Đakovića (ZSE:DDJH-R-A).

Skrbnički račun Zabe kupio je 21.000 redovnih dionica Adrisa (ZSE:ADRS-R-A) pa je učvrstio treću poziciju s 11,79 posto udjela.

Slavonski ZIF kupio je 181 dionicu Belja (ZSE:BLJE-R-A) čime je učvrstio četvrtu poziciju s 0,57 posto udjela.

Skrbnički račun PBZ-a kupio je 4.120 dionica Ericssona NT (ZSE:ERNT-R-A) a za istu količinu smanjio se udjel skrbničkog računa Zabe.

Odvjetničko drušptvo Hanžeković, Radaković & Partneri prodalo je 1.497 dionica Instituta IGH (ZSE:IGH-R-A) i ispalo s liste deset najvećih dioničara.

Tagovi: PBZ Croatia osiguranje, Raiffiesen OMF, AZ OMF, Erste Adriatic Equity, PBZ Equity, Nenad Bakić, Zagrebačka banka, Magma, Adris Grupa, Belišće, Đuro Đaković, Institut IGH, Petrokemija, ZSE:HT-R-A, ZSE:PTKM-R-A, ZSE:IGH-R-A, ZSE:MGMA-R-A, ZSE:DD
PROČITAJ I OVO
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
CLOSING BELL ZSE
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
LONDON - Cijene nafte na međunarodnim tržištima u petak su se stabilizirale iznad 77 dolara budući da je prva dražba državnih zaliha u Kini neutralizirala utjecaj globalnih poremećaja u proizvodnji i smanjenih zaliha.
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi u petak su završili trgovanje s različitim predznacima, uz nešto niži promet nego dan ranije, a u fokusu investitora ponovno je bila dionica Spana, čija se cijena spustila na 200 kuna.
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
PROBLEMI
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
ZAGREB - Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore su upozorili da je stočarski sektor pred urušavanjem, razmjeri šteta u stočarstvu kreću se od 1,5 do 2 milijarde kuna, zbog čega traže od Vlade i resornog ministarstva donošenje hitnih mjera.
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
PAD
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
ZAGREB - U Hrvatskoj je 2020. godine porasla proizvodnja goveda, ovaca i koza, dok je nastavljen pad proizvodnje mlijeka, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PRIJETI PROPAST
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PEKING - Evergrande nije ponudio bilo kakve informacije o tome je li platio dospjelu tranšu obveznica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE