GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petar-Pierre Matek novi je predsjednik Uprave Hanfe

Petar-Pierre Matek novi je predsjednik Uprave Hanfe
HANFA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2012 / 16:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice donijela odluku o novim imenovanjima, pa tako i Hanfa ima novu Upravu.
Sukladno Zakonu o izmjenama i dopuni Zakona o Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga, u Hrvatski sabor upućen je prijedlog za razrješenje dosadašnjeg predsjednika Uprave Agencije Ante Samodola i članova Ive Šulente, Ivana Vrljića i Željka Kopčića. Također je Hrvatskom saboru upućen i prijedlog za imenovanje Petra-Pierra Mateka na dužnost predsjednika, a Branke Bjedov Kostelac, Marija Radakovića, Silvane Božić i Gordane Letice na dužnost članova Upravnog vijeća Agencije.

Božidar Štubelj imenovan je zamjenikom ministra rada i mirovinskog sustava.
 
Uz prethodno pribavljeno mišljenje nadležnog ministra, razriješeni su dosadašnji te imenovani novi ravnatelji državnih upravnih organizacija. Tako je Ivan Čačić ponovno imenovan ravnateljem Državnog hidrometeorološkog zavoda, a Željko Topić Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo.
 
Robert Markt, dosadašnji glavni inspektor razriješen je te dužnosti, a Božena Vrbanić razriješena je zamjenica glavnog inspektora te imenovana glavnom inspektoricom u Državnom inspektoratu.
 
U Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje razriješen je dosadašnji ravnatelj Damir Trut, te je novim ravnateljem imenovan Jadran Perinić.
 
Razriješen je Vladimir Ferdelji, pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture.
 
U Ministarstvu unutarnjih poslova imenovani su pomoćnici ministra Ines Krajčak i Vladimir Nemec.
 
U Ministarstvu pravosuđa razriješen je ravnatelj Uprave Kristian Turkalj.
 
Ljubica Đukanović i Luka Vončina imenovani su pomoćnicima ministra zdravlja, Stanko Janić pomoćnikom ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a Ljubomir Kučić i Goran Rubin pomoćnicima ministra poljoprivrede.

S danom 31. siječnja 2012. godine, Vitu Turšiću povučena je ovlast za glavnog tajnika u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, radi odlaska na novu dužnost. Vito Turšić je novi predstojnik Ureda predsjednika RH Ive Josipovića. Također, radi odlaska na novu dužnost, s danom 31. siječnja 2012. godine, Vito Turšić razriješen je dužnosti ravnatelja Uprave za visoko obrazovanje.
 
Imenovani su povjerenici Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti gradskog i općinskih vijeća temeljem rješenja o raspuštanju navedenih vijeća. Tako je Jasminka Dragun imenovana povjerenicom za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća Grada Iloka, Mladen Buršić Općinskog vijeća Općine Višnjan-Visignano, Ines Grubišić Općinskog vijeća Općine Klis, Melita Raukar Općinskog vijeća Općine Lokve te Ingrid Šoltić povjerenicom za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća Općine Goričan.
 
Donesene su odluke kojima se ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina ovlašćuje da zastupa Vladu Republike Hrvatske u Skupštini društva Hrvatske ceste d.o.o. i društva Hrvatske autoceste d.o.o. Također, donesen je zaključak kojim se ministar Komadina određuje za člana koji predstavlja Vladu u Skupštini društva Autocesta Zagreb-Macelj d.o.o. Spomenutim odlukama i zaključkom prestaju vrijediti dosadašnje odluke o zastupanju i dosadašnji Zaključak.
 
Isto tako, doneseni su zaključci kojima se ministar gospodarstva Radimir Čačić imenuje članom Skupštine društva Jadranski naftovod d.d., društva Plinacro d.o.o., te određuje članom Skupštine društva Hrvatska brodogradnja-Jadranbrod d.d. i društva Hrvatska elektroprivreda d.d., kao član skupština koji predstavlja Vladu.

Tagovi: Petar-Pierre Matek, Hanfa, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga, Ante Samodol, Branka Bjedov Kostelac, Silvana Božić, Mario Radaković, Gordana Letica
PROČITAJ I OVO
Etnoland iz Pakova Sela osvojio Međunarodnu nagradu za kreativni turizam
PRIZNANJA
Etnoland iz Pakova Sela osvojio Međunarodnu nagradu za kreativni turizam
PAKOVO SELO - U konkurenciji među 19 zemalja jugoistočne Europe gdje obitava preko 340 milijuna stanovnika, ETNOLAND Dalmati u Pakovu Selu osvojio je međunarodnu nagradu Big SEE Tourism Award 2020 u kategoriji “kreativna priča i identitet kao doživljaj”.
Zagrebačka burza: Deveti uzastopni pad Atlantske plovidbe
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Deveti uzastopni pad Atlantske plovidbe
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio blagi rast indeksa, ali i katastrofalan promet.
Dolar stabilan, u fokusu pregovori o američkim poticajima
FOREX
Dolar stabilan, u fokusu pregovori o američkim poticajima
LONDON - Tečaj dolara u četvrtak na međunarodnim tržištima nije bilježio veće promjene u odnosu na druge najznačajnije svjetske valute, dok su u fokusu investitora i dalje pregovori o novim poticajima za američko gospodarstvo.
Žigman: Hrvatska će nakon koronakrize financirati gospodarstvo preko tržišta kapitala EU
TRŽIŠTE KAPITALA
Žigman: Hrvatska će nakon koronakrize financirati gospodarstvo preko tržišta kapitala EU
ROVINJ – „Europska komisija je prije mjesec dana donijela novi, osvježeni akcijski plan stvaranja jedinstvene unije tržišta kapitala koja bi trebala u potpunosti zaživjeti do kraja 2022. godine.“ – istaknuo je predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA), Ante Žigman tijekom prezentacije na temu „Što nakon koronakrize“, održane danas u Rovinju, na konferenciji „Izazov promjene“.
Hrvatska među vodećim destinacijama u istraživanju njemačkog autokluba ADAC
NA VRHU
Hrvatska među vodećim destinacijama u istraživanju njemačkog autokluba ADAC
ZAGREB - Prema rezultatima godišnjeg istraživanja njemačkog autokluba ADAC, Njemačka i Hrvatska apsolutni su pobjednici sezone, izvijestio je direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj Romeo Draghicchio.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE