GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Sezona je iznad svih mogućih očekivanja

Plenković: Sezona je iznad svih mogućih očekivanja
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.08.2021 / 17:17
Autor: SEEbiz
SINJ - Premijer Plenković je danas uoči 306. Sinjske alke poručio da je to krasan događaj za Cetinsku krajinu i Hrvatsku, jer je Alka naša tradicija, baština i sve ono što utjelovljuje identitet Hrvatske, a komentirao je i jako dobre rezultate ove turističke sezone.

Prije natjecanja Alke, premijer se susresti s gvardijanom Samostana Čudotvorne Gospe Sinjske fra Antom Čovom, u Samostanu Čudotvorne Gospe Sinjske, a nazočio je i Vojvodinom prijamu u Alkarskim dvorima.

Nakon kratkog posjeta gvardijanu fra Anti Čovi premijer Plenković je u izjavi novinarima istaknuo kako mu je zadovoljstvo ponovno biti u Sinju, te je čestitao svim Sinjankama i Sinjanima kao i Viteškom alkarskom društvu obilježavanje 306. Sinjske alke.

"Vjerujem da će biti jedna lijepa utrka, jedan krasan događaj za Cetinsku krajinu, za Hrvatsku, naša tradicija, naša baština i sve ono što utjelovljuje identitet Hrvatske, a isto tako grada Sinja. Zahvaljujem i gvardijanu fra Anti Čovi s kojim smo se ponovno susreli i malo popričali. Vidim da je atmosfera jako dobra i veselim se još jednoj alci", rekao je Plenković.

Rekao je i da je ova turistička sezona dobra, iznad je svih mogućih procjena. Plenković je naglasio da su država i svi ostali segmenti društva učinili sve da ona bude bolja i u pogledu epidemiološke slike i u pogledu napora za promociju Hrvatske kroz Ministarstvo turizma, Turističku zajednicu i naše subjekte.

Najavio je da će u utorak imati veliki sastanak cijelog turističkog sektora u Opatiji na kojem će biti šest ministara, kao i svi župani obalnih županija, te da će napraviti inventuru onoga što se napravilo u ovoj turističkoj sezoni i koja će, po dosadašnjim podacima, biti između 65, 70 posto broja iz rekordne 2019. godine.

"To je s obzirom na okruženje i situaciju u kojoj smo bili sjajno", rekao je Plenković.

Dodao je da trebamo biti disciplinirani, mudriji i odgovorniji jedni prema drugima kako bi nam sezona što duže trajala, da budemo narančasti još barem dva, tri tjedna i onda ćemo moći govoriti o jakom, snažnom gospodarskom oporavku.

"Snažni gospodarski oporavak je ono što je bitno. Najave za drugi kvartal su sjajni u pogledu rasta i ako se ovako nastavi sezona bit će jako dobra i za treći kvartal. To je ono što je meni kao predsjedniku Vlade u ovom trenutku najbitnije i najvažnije", zaključio je predsjednik Vlade.

Novinare je i zanimalo da komentira potvrdu Haaga kako je Slobodan Milošević sudjelovao u zločinačkom pothvatu protiv Hrvatske i BiH na što im je rekao da to Hrvatima ne treba dokazivati, naime to dobro znaju.

Tagovi: Andrej Plenković, hrvatski turizam, sinjska alka, Miro Bulj
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
NEW YORK - Američki indeksi porasli su drugi dan zaredom, budući da su dobre korporativne zarade ublažile zabrinutost oko viših stopa.
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
PROCJENE
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
NEW YORK - Analitičari Bitfinexa procjenjuju da bi nova ponuda BTC-a dodana tržištu mogla pasti na 30 milijuna dolara dnevno, što je manje od pet puta više od prosječnih dnevnih priljeva u promptne ETF-ove.
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz slabiji promet.
Crnogorsko tržište osiguranja u prvom kvartalu poraslo 12,6%
RAST
Crnogorsko tržište osiguranja u prvom kvartalu poraslo 12,6%
BUDVA – Tržište osiguranja u Crnoj Gori u prvom je tromjesečju zabilježilo rast od 12,6 posto, objavio je predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja (ANO) Marko Ivanović.
Mađarska narodna banka testira interes za poslovanje na tržištu kripto imovine
KRIPTO SCENA
Mađarska narodna banka testira interes za poslovanje na tržištu kripto imovine
BUDIMPEŠTA - Narodna banka Mađarske (MNB) provest će istraživanje kako bi utvrdila stupanj interesa među mađarskim tvrtkama za pokretanje aktivnosti na lokalnom tržištu kripto-imovine, rekli su u ponedjeljak središnja banka i regulator financijskog tržišta, prema izvješću državnih novinske agencije MTI.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE