GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Podravka i Uniline u lovu na kupce u srednjoj Europi i Kini

Podravka i Uniline u lovu na kupce u srednjoj Europi i Kini
SPORAZUM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.11.2012 / 14:55
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB -  Podravka i Uniline imaju potrebu za rastom, a to je moguće postići na inozemnim tržištima ponajviše u Srednjoj Europi i Rusiji, rekao je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke na potpisivanju ugovora o poslovnoj suradnji s jednom od vodećih turističkih agencije Uniline-om.
Cilj je, dodao je Mršić, izvoziti više domaćih prehrambenih proizvoda i turističkih aranžmana kao i dovesti što više stranih turista u Hrvatsku kojima se potom opet mogu prodavati domaći proizvodi. Značaj ove suradnje leži u potencijalnim sinergijskim učincima, a zajedničkim djelovanjem kroz vlastite kanale artneri nastojati proširiti ponudu, ali i značajno povećati rezultate prodaje, ponajprije na tržištima Rusije, Mađarske, Poljske, Kine i drugih. Koristeći raspoložive resurse, oba će sudionika suradnje nastojati putem marketinških i prodajnih aktivnosti plasirati proizvode te iste u velikoj mjeri etablirati i pozicionirati diljem navedenih međunarodnih tržišta.

- Ovakva će suradnja zasigurno dovesti do značajnog pomaka u kontekstu brandiranja i pozicioniranja Podravkinih proizvoda, ali i Unilineovih produkata na razini receptivnog poslovanja. Time će direktnu korist u cjelini imati domaći turizam, domaća prehrambena industrija, ali i cjelokupno domaće gospodarstvo. Za nas postoji ogroman potencijal rasta na tržištima Srednje Europe i Rusije, a vjerujem da to vrijedi i za hrvatski turizam - rekao je Mršić.

Boris Žgomba, predsjednik Uprave Unilinea, je istaknuo kako je pravo vrijeme da se zajedničkim djelovanjem jakih tržišnih igrača pokuša napraviti pomak i iskorak u poslovanju sa ciljem revitalizacije domaćeg gospodarstva.

- Kroz razgovore s predstavnicima Podravke, zaključili smo kako su operacije obiju kompanija u značajnoj mjeri bazirane na više manje istim tržištima. Zasigurno ćemo zajednički, koristeći resurse i "know how" obiju strana, imati značajnu prednost i mogućnost ostvariti ciljeve kojima ćemo doprinijeti poboljšanju rezultata, ali i napretku poslovanja unutar prehrambene i turističke industrije. Naša je velika čast i zadovoljstvo što smo u Podravci dobili partnera s kojim ćemo u budućnosti ostvariti velike stvari - istaknuo je Žgomba.

Prvi aspekt suradnje se odnosi na zajednički nastup i kopromociju na inozemnim tržištima, a drugi na domaće tržište, odnosno zajednički pristup HoReC kanalu.

Tagovi: Podravka, Unline, hrvatski turizam, Zvonimir Mršić, Boris Žgomba
PROČITAJ I OVO
Bitcoin potopljen, ušao u medvjeđe tržište
POTOP
Bitcoin potopljen, ušao u medvjeđe tržište
NEW YORK - Vrijednost bitcoina u petak je potopljena gotovo osam posoto pa je najpopularnija kriptovaluta pala na najnižu razinu u sedam tjedana.
Australija uvodi ograničenja putovanja za devet južnoafričkih zemalja
POTEZI
Australija uvodi ograničenja putovanja za devet južnoafričkih zemalja
MELBOURNE - Australija je u subotu uvela ograničenja osobama koje su boravile u devet južnoafričkih zemalja zbog zabrinutosti novim sojem koronavirusa "omicronom", pri čemu vlada zahtijeva 14-dnevnu karantenu i za australske državljane koji se vraćaju iz tih zemalja, rekao je ministar zdravstva Greg Hunt.
Novi sojevi koronavirusa održavaju ograničenja putovanja u svim regijama svijeta
OGRANIČENJA
Novi sojevi koronavirusa održavaju ograničenja putovanja u svim regijama svijeta
ZAGREB - Novi sojevi koronavirusa 'održavaju' ograničenja putovanja u svim svjetskim regijama, pri čemu ograničenja još uvijek ima 98 posto svih odredišta u svijetu, a jedno od pet i dalje ima potpuno zatvorene granice, podaci su iz novog izdanja izvješća Svjetske turističke organizacije-UNWTO o ograničenjima putovanja.
Zagrebačka burza: Pad u skladu s globalnim kretanjima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad u skladu s globalnim kretanjima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak je ostvaren znatno veći promet nego prethodnih dana, dok su Crobex indeksi pratili pad svjetskih burzi, koje su pod pritiskom zbog širenja nove varijante koronavirusa.
Dolarov indeks oslabio zbog pojave nove varijante virusa
FOREX
Dolarov indeks oslabio zbog pojave nove varijante virusa
LONDON - Tečaj dolara u petak je oslabio prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima nakon vijesti o pojavi nove varijante koronavirusa, što je uznemirilo investitore i okrenulo ih valutama koje percipiraju sigurnim lukama za kapital u neizvjesnim vremenima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE