GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poljoprivrednicima dosad isplaćeno 6,8 milijardi kuna poticaja

Poljoprivrednicima dosad isplaćeno 6,8 milijardi kuna poticaja
POTICAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.12.2020 / 13:07
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u ovoj je godini, zaključno s 30. studenim, isplatila 6,8 milijardi kuna korisnicima svih mjera i programa, a do kraja godine očekuje se ukupna isplata od sedam milijardi kuna, objavili su u utorak iz Ministarstva poljoprivrede.

Od dosad isplaćenih 6,8 milijardi kuna, 3,1 milijarda kuna odnosi na mjere ruralnog razvoja, gotovo 3,1 milijarda kuna na izravna plaćanja, a 84,5 milijuna na isplate iz "vinske" omotnice. Za program shema školsko voće je utrošeno 8,5 milijuna, a 2,7 milijuna kuna za program školsko mlijeko.

Pčelarima je kroz njihovu omotnicu isplaćeno 14,8 milijuna, iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo isplaćeno je 183,7 milijuna kuna, a za dodatne nacionalne potpore iz državnog proračuna izdvojeno je 299 milijuna kuna, navode iz Ministarstva.

U priopćenju se prenosi izjava ministrice poljoprivrede Marije Vučković koja je naglasila kako je "u godini obilježenoj izvanrednim okolnostima izazvanima širenjem bolesti covid-19 Agencija za plaćanja maksimalno upregnula sve svoje kapacitete, kako bi podržala i dodatno potaknula domaće proizvođače".

Vučković je zahvalila zaposlenicima Agencije na vrijednom radu u korist svih hrvatskih poljoprivrednika, ribara, prerađivača, šumara i drugih koji, unatoč zahtjevnoj godini, proizvode i više i produktivnije.

Iz Ministarstva navode kako je, usporedbe radi, prije pet godina u Agenciji radilo 725 djelatnika i poljoprivrednicima je isplaćeno 4,3 milijarde kuna.

Danas u Agenciji radi 750 djelatnika koji obavljaju poslove kontrola na terenu, objavljuju natječaje, sudjeluju u izradi programa i pravilnika, obrađuju prijave, rade tehničke i ekonomske analize, odgovaraju Europskoj Komisiji, odgovorni su za funkcioniranje, nadogradnju i održavanje informacijskih sustava za više od 110 tisuća korisnika, a do kraja ove godine očekuje se ukupna isplata od 7 milijardi kuna.

Tagovi: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, poljoprivreda, Marija Vučković, hrvatska poljoprivreda
PROČITAJ I OVO
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
NEW YORK - Američki indeksi porasli su drugi dan zaredom, budući da su dobre korporativne zarade ublažile zabrinutost oko viših stopa.
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
PROCJENE
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
NEW YORK - Analitičari Bitfinexa procjenjuju da bi nova ponuda BTC-a dodana tržištu mogla pasti na 30 milijuna dolara dnevno, što je manje od pet puta više od prosječnih dnevnih priljeva u promptne ETF-ove.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE