" /> "> Poplava licemjerja oko koncerta Nives Celzijus u Lisinskom | SEEbiz.eu

Poplava licemjerja oko koncerta Nives Celzijus u Lisinskom

Poplava licemjerja oko koncerta Nives Celzijus u Lisinskom
LICEMJERJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.03.2015 / 16:04
Autor: Jurica Ilić
KOLUMNA - Facebook se užario od polemika, malograđani se zgražavaju, kulturna je javnost podijeljena, a sve zbog jednog najobičnijeg koncerta: onog Nives Celzijus u zagrebačkoj KD Lisinski.

Dobro, možda i nije "najobičniji koncert", jer je oko simpatične Nives C. uvijek poneka kontroverza, a sjetimo se koliko je bilo vike i povika kad se počela baviti literaturom i odmah dobila prestižnog Kiklopa, koji joj je odmah i oduzet, da bi ga konačno dobila sudskom odlukom. Tako je bila zadovoljena pravda, ali ne i taštine mnoštva literarne bratije čije knjige ne čita ni uža rodbina... a Nives je svoju knjigu rasprodala rekordno, najprodavanija je u Hrvatskoj te godine, što je i osnovni temelj za Kiklopa.

Krenule su priče kako je većinu knjiga pokupovao njen suprug i poznati nogometaš Dino Drpić. To je najmanje jednako optužbi da David Beckham kupuje kreacije svoje Victorije! Ili Zvone Boban svoje Leonarde...

Dobro, ima još: Nives se voli slikati polugola, nikada ne demantira tračeve o svom seksualnom životu, a čistuncima ulje na vatru dolijeva kad za sebe kaže da je Srpkinja i tako nacionalna manjina i da je zato pozvana na predsjedničku inauguraciju, a usput predsjednici posveti pjesmu "Kolinda". Mnogi odmah skaču na noge i kažu kako je to samoreklamerstvo, premda su veliku većinu "skandala" oko Nives lansirali pohlepni tabloidni mediji, a Nives se nije nikada žalila iz dva razloga: sve je to bogomdana reklama, a ako se bude bunila, mediji bi je pokopali.

Dakle, budimo objektivni: Nives C. je tipičan uzorak zvijezde za 21. stoljeće! Njen se život prati kao pravi reality show, a ona je hrvatska Kim Kardashian, više od kraljice Severine, s tom razlikom što Nives u javnost ne daje fotke svoje djece i tako im čuva privatnost. Zapravo, svi  o njoj govore kao o cajki, premda malo njih uopće zna da je objavila tri albuma i uglavnom ne znaju ni jednu pjesmu. Dakle, tu dolazimo do paradoksa: svi bi govorili, komentirali i čak sudili, a nitko zapravo ne zna o čemu se zapravo radi, o čemu se govori i što se komentira!

I sad evo što je i povod ovome tekstu: Nives C. je zaželjela nastupiti za svoje ljubitelje u KD Lisinski u Zagrebu i tamo je dogovorila koncert, koji će se tamo održati u srijedu (1. travnja). Kad je taj događaj najavljen odjednom se uznemirila malograđanska zagrebačka sredina i krenule su velike rasprave oko koncerta naše male Srpkinje, simpatične Nives C, književnice i pjevačice iz Zagreba, sretne majke, koja uz to sve još i dobro izgleda. Facebook se užario od komentara, koji su uglavnom krenuli u tri smjera: ona je cajka pa bi joj trebalo zabraniti, KD Lisinski je hram glazbe, pa se to tamo ne smije i treće, Dražen Sirišćević je glavni krivac za oskvrnuće tog hrvatskog hrama.

Moram reći da sam se zdušno uhvatio obrane slatke Nives C. Ali ne zato što ne znam, pa nisam bezveze baš toliko godina u kulturi, bio sam prijatelj s Rankom Marinkovićem, Bogdanom Bogdanovićem, Ivanom Aralicom, Ivom Pogorelićem, Krstom Papićem, Tončijem Vrdoljakom i mnogim drugim velikanima hrvatske umjetnosti, a i šire!

Primijetio sam da mnogi bezvezisti i niškoristi, uzimaju sebi za pravo da Nives C. Drpić zabrane nastup u Lisinskom i da je usput hračnu koliko mogu. No, ja kao stari Poletovac sam uvijek bio protiv cenzure i protiv javnog linča, posebno protiv žena i manjina, svih fela. Bilo je također uočljivo da se najviše okomljuju na Nives, i brane od nje "hram glazbe" uglavnom oni koji tamo uopće ili skoro nikada ne idu. To nije njihov prostor, a sad ga odjednom brane, nakon što se tamo već održalo tko-zna-što.

I treće, da je kriv D. Siriščević! Poznajući karijeru bivšeg TV populatora opere i kasnije vrijednog hrvatskog diplomata, koji je danas ravnatelj Lisinskog, dakle poznajući kvalitete gospodina Dražena Sirišćevića, siguran sam da je deset puta promislio prije nego je s Nives ili s njenim menadžerom potpisao ugovor za taj koncert. Mislite li da itko njega išta pita o "hramu glazbe", kad mu dođu računi za struju ili vodu ili svaki mjesec plaće zaposlenima? Ili mislite da baš sve bajno funkcionira u kulturi grada gdje je čak i gradonačelnik u zatvoru, a odakle postavlja i smjenjuje one koji vladaju u njegovo ime!

Poznajući praksu u Lisinskom, i vi i ja sutra možemo doći iznajmiti dvoranu, ali uz uvjet plaćanja i predočenja uplate na pozamašan iznos!

I na kraju što reći? Stvari se uvijek riješe, htjeli mi ili ne. Stigla je obavijest javnosti od drage Nives: Dragi prijatelji, hvala vam, dvorana je rasprodana! A sve uz vrlo široki osmijeh i čak 16.500 lajkova na njenoj Facebook stranici. The Show Must Go On!

Tagovi: Nives Celzijus, KD Vatroslav Lisinski, Dražen Siriščević, Dino Drpić, Kim Kardashian, David Beckham, Victoria Beckham, Zvonimir Boban, Leonarda Boban
PROČITAJ I OVO
Singapur bacio rukavicu Hong Kongu, postaje centar za trgovinu kriotiovalutama
KRIPTOVALUTE
Singapur bacio rukavicu Hong Kongu, postaje centar za trgovinu kriotiovalutama
SINGAPUR - Singapur bi mogao postati meka za kriptovalute nakon što je ovih dana upalio zeleno svjetlo prvoj burzi kriptovaluta.
Azijska tržišta: Indeksi porasli, trgovanje oprezno
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi porasli, trgovanje oprezno
TOKYO – Na azijskim su burzama u srijedu cijene dionica porasle, kao i na Wall Streetu dan prije, no trguje se oprezno zbog strahovanja ulagača da će širenje delta soja koronavirusa usporiti oporavak gospodarstava u regiji.
Wall Street: Novi rekord S&P 500 indeksa
REKORDI
Wall Street: Novi rekord S&P 500 indeksa
NEW YORK – Na Wall Streetu je u utorak S&P 500 indeks dosegnuo novu rekordnu razinu, zahvaljujući rastu cijena dionica zdravstvenog sektora i Applea, pa su vijesti o širenju delta soja koronavirusa ostale u drugom planu.
Beogradska berza: Državne obveznice podstakle skok prometa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Državne obveznice podstakle skok prometa
BEOGRAD – Trgovanje državnim obveznicama Srbije rezutiralo je snažnim skokom današnjeg prometa na Beogradskoj berzi, dok je aktivnost na tržištu akcija i dalje anemična.
Zagrebačka burza: Valamar skočio na 30 kuna, indeksi u blagom plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar skočio na 30 kuna, indeksi u blagom plusu
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak su glavni dionički indeksi blago ojačali drugi dan zaredom, no uz upola manji promet nego dan ranije, s obzirom da je većina investitora odsutna zbog godišnjeg odmora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE