GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poskupljenje kruha neminovno

Poskupljenje kruha neminovno
KRUH
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.03.2022 / 15:43
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Poskupljenje kruha je neminovno, no za koliko odlučit će svaka tvrtka zasebno, izjavila je u srijedu za Hinu direktorica Žitozajednice Nada Barišić.

"Nema neke univerzalne računice niti je svaka pekarna u istoj poziciji. Do poskupljenja će svakako doći, no koliko će poskupjeti je odluka svake tvrtke za sebe", istaknula je Barišić napominjući kako nisu svi u istoj poziciji.

Sirovine su, kako je navela, na nezapamćenim, rekordnim razinama, odnosno pšenica se kreće na burzama oko 400 eura za tonu, odnosno oko tri kune za kilogram trenutno. Brašno je isto poskupjelo uz ovako visoke cijene energenata, tako da će poskupljenje biti neminovno, kazala je.

Neizvjesno je, kako je rekla, ono što nam donosi nova žetva i cijene. Također, ako se situacija u Ukrajini smiri može se očekivati da će i Ukrajina imati nekakve robe za izvesti i da će možda doći do stabilizacije cijena.

Ako se situacija ne smiri, imat ćemo veliku potražnju za žitaricama, nove cijene energenata i sve je i dalje vrlo neizvjesno, istaknula je Barišić.

Tagovi: kruh, poskupljenje kruha, Nada Barišić, Žitozajednica
PROČITAJ I OVO
Rast prihoda u turizmu, lani uprihodovano 14,6 mlrd. eura
TURIZAM
Rast prihoda u turizmu, lani uprihodovano 14,6 mlrd. eura
ZAGREB - Prihodi od stranih turista u Hrvatskoj su u 2023. godini porasli na 14,6 milijardi eura ili 11,4 posto u odnosu na 2022., izvijestili su u petak iz Ministarstva turizma i sporta (MINTS) na temelju podataka Hrvatske narodne banke (HNB), dodajući da su u sektoru optimistični za predsezonu i cijelu 2024. godinu.
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE