GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Potrošnja putem Visa kripto kartica premašila milijardu dolara u prvoj polovici 2021.

Potrošnja putem Visa kripto kartica premašila milijardu dolara u prvoj polovici 2021.
KRIPTO SCENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.08.2021 / 11:38
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Vrijednost kripto imovine pohranjene u digitalnim novčanicama danas se procjenjuje na stotine milijardi dolara, a za milijune ljudi diljem svijeta, koji koriste kripto platforme, jedan od najjednostavnijih načina trošenja kriptovaluta je putem Visa kartice.

S obzirom na to da je u prvih šest mjeseci ove godine na globalnoj razini potrošeno više od milijardu dolara na robu i usluge putem kripto kreditnih kartica Visa, jasno je da kriptovalute ulaze u novu eru.

S obzirom na sve veći interes potrošača za digitalne valute i tvrtke da ponude proizvode s takvom opcijom plaćanja, Visa nastoji značajno olakšati poslovanje matičnim kripto tvrtkama.

Kako bi stvorio ekosustav koji omogućuje korištenje kriptovaluta kao i bilo koje druge valute, Visa radi s 50 kripto platformi, što olakšava pretvaranje i potrošnju digitalnih valuta sa 70 milijuna trgovaca širom svijeta.

Ovi programi ne zahtijevaju od tvrtki, čak i onih najmanjih, poput kafića ili trgovina, da prihvaćaju kriptovalute izravno na blagajni. S jednostavnim principom "dodirni i idi", nema potrebe za korištenjem kriptografskih ključeva ili kupnjom specijaliziranih uređaja.

Povezivanje digitalne valute s globalnom mrežom Visa ukazuje na to da bi kripto debitne i kreditne kartice mogle postati široko rasprostranjene u budućnosti.

Tagovi: Visa kripto kartice, kriptovalute, potrošnja, bitcoin
PROČITAJ I OVO
Powell signalizira da smanjenja kamata nisu neizbježna
KAMATNE STOPE
Powell signalizira da smanjenja kamata nisu neizbježna
WASHINGTON - Federalne rezerve jako su željele obratiti pozornost na očekivanja ulagača u pogledu kamatnih stopa. Ali Fed je spreman ignorirati nadu Wall Streeta u smanjenje stope u lipnju ako smatra da gospodarstvo još nije spremno.
Rast prihoda u turizmu, lani uprihodovano 14,6 mlrd. eura
TURIZAM
Rast prihoda u turizmu, lani uprihodovano 14,6 mlrd. eura
ZAGREB - Prihodi od stranih turista u Hrvatskoj su u 2023. godini porasli na 14,6 milijardi eura ili 11,4 posto u odnosu na 2022., izvijestili su u petak iz Ministarstva turizma i sporta (MINTS) na temelju podataka Hrvatske narodne banke (HNB), dodajući da su u sektoru optimistični za predsezonu i cijelu 2024. godinu.
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE