GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pravo glasa na izborima u Crnoj Gori imaće 509.593 birača

Pravo glasa na izborima u Crnoj Gori imaće 509.593 birača
POPIS BIRAČA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.08.2012 / 19:48
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Pravo glasa na parlamentarnim izborima koji će se u Crnoj Gori održati 14. oktobra imaće 509.593 birača, što je za 11.288 više u odnosu na prethodne izbore koji su održani u martu 2009. godine.
Prema podacima Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, najviše glasača je u Podgorici 142.417, a najmanje 1.845 u Šavniku.

U periodu od 30. marta 2009. do 31. jula ove godine upisano je 43.043 birača.

To su građani koji su prvi put stekli biračko pravo, stekli crnogorsko državljanstvo i oni upisani na osnovu promjene prebivališta u Crnoj Gori i izvan nje.

U istom periodu je brisano 31.755 glasača. To je urađeno zbog smrti, prestanka crnogorskog državljanstva, odjave prebivališta i iseljena van Crne Gore, odjave prebivališta u Crnoj Gori i po sili zakona.

U periodu od deset dana prije termina izbora nije moguće vršiti upis, brisanje, izmjene, dopune i ispravke u biračkom spisku.

Državna izborna komisija objavljuje ukupan broj birača najkasnije osam dana prije održavanja izbora.

Izborne liste za parlamenatarne izbore dostavljaju se od sjutra do 19. septembra.

Najmanji broj potpisa birača potreban za podršku izborne liste iznosi 4.983.

Zakonom o izboru odbornika i poslanika propisano je da učesnik izbora moče biti ona lista koju potpisima podrži najmanje jedan odsto glasača od ukupnog broja birača sa prethodnih izbora.

Tagovi: izbori u Crnoj Gori, biračko pravo, popis birača
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Indeksi potonuli više od dva posto
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi potonuli više od dva posto
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u petak cijene dionica zaronile na najniže razine u mjesec dana jer je ulagače uznemirio oštar pad cijena dionica na Wall Streetu, nakon što su prinosi na američke državne obveznice dosegnuli najviše razine u godinu dana.
Wall Street oštro pao, tehnološki sektor pod pritiskom
OŠTAR PAD
Wall Street oštro pao, tehnološki sektor pod pritiskom
NEW YORK - Na Wall Streetu su u četvrtak burzovni indeksi oštro pali, pri čemu je Nasdaq zabilježio najveći dnevni gubitak u četiri mjeseca, što je posljedica pritiska na tehnološki sektor nakon rasta prinosa na državne obveznice.
Beogradska berza: Živo trgovanje na MTP, na Regulisanom tržištu tajac
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Živo trgovanje na MTP, na Regulisanom tržištu tajac
BEOGRAD – Tržišna aktivnost na Multilateralnoj trgovinskoj platformi (MTP) spasila je današnji ukupan promet na Beogradskoj berzi, budući da je investiciona aktivnost na Regulisanom tržištu potpuno zatajila.
Potražnja za kontejnerima ne posustaje
KONTEJNERI
Potražnja za kontejnerima ne posustaje
BERLIN - Usprkos pandemiji koronavirusa ili možda upravo zbog nje, već skoro šest mjeseci ne posustaje potražnja za kontejnerima za prijevoz tereta. Porastao je i promet brodara. Novinari Deutsche Wellea pokušali su odgovoriti zašto.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Atlantic nagrađen za rezultate
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Atlantic nagrađen za rezultate
ZAGREB - Četvrtak je Zagrerbačkoj burzi donio pad indeksa, ali i znatno veći promet što se može pripisati vrhuncu sezone objava poslovnih rezultata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE