GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Premijera visokog rizika

Premijera visokog rizika
LJETNE IGRE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.07.2015 / 12:42
Autor: Jurica Ilić
DUBROVNIK - Kažu da nijedan festival nije uspio niti je dobar, ako nema barem jedan skandal.

Što se tiče Dubrovačkih ljetnih igara, ta "festa" je uspjela još puno prije negoli je i započela, razlog je bilo postavljanje predstave Elementarne čestice uopće u program, što je dušebrižnicima bio dovoljan alarm za uzbunu... Ne pada mi napamet ponovo prepričavati sve peripetije oko tog slučaja, samo ću reći da je premijera upravo odigrana, da joj je prisustvovao ministar kulture (kojeg je tamo vjerojatno doveo službeni vozač, koji kako znamo iz "afere 0,7" malo radi, a malo ne radi).

Od važnijeh stvari valja rijet, da su glumcima u goste došli sve našijenci, neki slavni neki manje, ali sve ljudi nazbilj, a oni nahvao "Isisovci" nisu viđeni, premda je policija pregledala sve torbice, svijeh gospođa, što su nahodile na noge na Lovrijenac!

Kako nijesmo i mi mogli dohoditi na premijeru, morat ćemo obilato koristiti sjajan izvještaj iz lista meni dvostruko lijepog naziva: Dubrovački vjesnik. Tamo se navodi: "Koncept Elementarnih čestica po djelu Michelle Houllebecqa orijentiran je prema modernom fizičkom teatru gdje se miješa ples i glazba. U predstavi su igrali: Marko Mandić, Senka Bulić, Stipe Kostanić, Hana Selimović, Lucija Šerbedžija, Zoran Prodanović Prlja, Jelena Miholjević, Marko Cindrić, Miki Solus, Mada Peršić, Paško Vukasović, Karlo Mrkša. Adaptaciju romana potpisuje Velimir Grgić, dramaturgiju Roberta Waltla, scenografiju Aleksandar Denić, kostimografiju Ana Savić Gecan, dizajn svjetla Elvis Butković, autor glazbe je Mitja Vrhovnik Smrekar, a asistent redatelja Paolo Tišljarić."

Kakva je bila sama predstava pisat će kazališni kritičari, ali u prvom izvještaju Dubrovačkog vjesnika navodi se tko je bio hrabar i došao na tu predstavu "visokog sigurnosnog rizika! Evo nekih: ministar kulture Berislav Šipuš, gradonačelnik Vlahušić, Mani Gotovac, Milka Podrug Kokotović, Perica Martinović, Doris Šarić Kukuljica, Nina Violić, Nikša Kušelj i Mara Bratoš i brojni drugi. Dakle, među onima koji su došli nije bilo  Dubrovačko-neretvanskog župana Nikole Dobroslavića, a bogme ni unutrašnjeg ministra Ostojića, ali zato je poslao svoje izaslanike, koji su obavljali opsežne mjere sigurnosti na ulazu, a još veće u gledalištu. Šest policajaca provjeravalo je identitet gledatelja, a uz gledalište našlo se najmanje petnaestak njihovih kolega, ali u civilnom izdanju. Neće valjda nama neki militanti smetati u gledanju predstave!

A navodno je i policija imala svoju pretpremijeru dan ranije, tako da su oni tu gologuzu i psovačku predstavu zaštitili od svih vanjskih opasnosti i totalno je pretvorili u našijensku i napose svoju, toliko da je genijalna Nina Violić izjavila za RTL da joj je "super što joj za ulaz na predstavu treba putovnica".

Policija će zajedno s glumcima svoju predstavu s uživanjem odigrati još i večeras, sutra i prekosutra! Naprijed naši! Ostali stoj!

Tagovi: Elementarne čestice, Dubrovačke ljetne igre, Ranko Ostojić, Nina Violić, Michel Houellebecq
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Snažan rast tjednog prometa, HT u fokusu
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Snažan rast tjednog prometa, HT u fokusu
ZAGREB - Vrhunac sezone objava devetomjesečnih poslovnih rezultata vratio je živost na Zagrebačku burzu.
Urbana revitalizacija: Split bi mogao postati nova Barcelona
PROJEKTI
Urbana revitalizacija: Split bi mogao postati nova Barcelona
ZAGREB - Pandemija koronavirusa osobito je teško pogodila svjetsku turističku industriju. COVID-19 promijenit će turizam, ali neće ga zaustaviti.
Norveški stabilizacijski fond teško pronalazi zelene projekte
PROJEKTI
Norveški stabilizacijski fond teško pronalazi zelene projekte
OSLO - Norveški stabilizacijski fond ima problema s pronalaženjem projekata vezanih uz obnovljive izvore energije koji nisu uvršten u burzovni kotaciju, a želio bi u njih investirati, rekao je novi izvršni direktor fonda Nicolai Tangen.
WHO: Testovi na koronavirus trebaju imati veću ulogu u međunarodnom prometu
STAVOVI
WHO: Testovi na koronavirus trebaju imati veću ulogu u međunarodnom prometu
ŽENEVA - Testovi na koronavirus u međunarodnom prometu bi se trebali koristiti češće od karanena, rekao je u petak čelnik odbora za izvanredne situacije WHO-a Didier Houssin.
U Srbiji u septembru 43,1 odsto manje turista
OŠTAR PAD
U Srbiji u septembru 43,1 odsto manje turista
BEOGRAD - U Srbiji je u septembru ove godine boravilo 43,1 odsto manje turista nego u istom mesecu 2019, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE