GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prijatelji životinja uputit će prijavu zbog oduzimanja pasa na Žarkovici

Prijatelji životinja uputit će prijavu zbog oduzimanja pasa na Žarkovici
PRIJAVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.12.2015 / 20:00
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Udruga Prijatelji životinja uputit će prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u kojoj traži da se ispita zakonitost i način oduzimanja pasa iz azila na Žarkovici u Dubrovniku koji su vlasništvo tamošnje udruge za zaštitu životinja.
Prijatelji životinja su u priopćenju pod nazivom "Dubrovnik policijom protiv pasa" u ponedjeljak upozorili na "alarmantnu i sramotnu situaciju u hrvatskom turističkom središtu".

Kažu da je između 0,30 i 2,30 sati ujutro s nedjelje na ponedjeljak, vodstvo Grada Dubrovnika poduzelo nepotrebne represivne mjere protiv pasa smještenih u skloništu na Žarkovici i volontera te ističu kako je opravdana zabrinutost da su psi, odvedeni noću, osuđeni na smrt jer su, prema navodima volontera, odvezeni u skloništa s praksom ubijanja pasa nakon 60 dana.

"Kako je moguće da Grad Dubrovnik otima pse noću, bez naloga i nadzora veterinarske inspekcije, bez jasne informacije jesu li vozila iz Splita, Šibenika, Medulina i Pakraca bila registrirana za prijevoz pasa, bez potpisanog dokumenta da ti psi neće biti ubijeni?", pitaju se iz Prijatelja životinja.

Taj događaj u Dubrovniku ocjenjuju sramotom za taj turistički grad, ali i za cijelu Hrvatsku, dok građani zamjeraju gradskom čelništvu na neumjerenom trošenju proračunskih sredstava, nizu lažnih obećanja i izostanku humanosti prema životinjama.

"Umjesto negativnog imidža mrzitelja pasa, Dubrovnik treba postati prijatelj životinja i mudro uložiti sredstva na zbrinjavanje pasa do njihova udomljenja. Time bi Grad izbjegao trošak plaćanja smještanja pasa u druga dislocirana skloništa i sve troškove za njih u tim skloništima, a ulaganjem u spretne marketinške kampanje povećao broj udomljenih pasa, osobito tijekom turističke sezone", ističu Prijatelji životinja te pozivaju građane da pišu Gradu Dubrovniku i zatraže spas životinja sa Žarkovice te izgradnju skloništa, što je i zakonska obveza Grada.

Članovi dubrovačkog Društva za zaštitu životinja u ponedjeljak ujutro prosvjedovali su pred kućom gradonačelnika Andre Vlahušića tražeći njegovu ostavku zbog premještanja životinja iz azila.

Tagovi: Prijatelji životinja, Dubrovnik, Žarkovica, Andro Vlahušić
PROČITAJ I OVO
Dolar blago oslabio, Fed fokusiran na oporavak ekonomije
FOREX
Dolar blago oslabio, Fed fokusiran na oporavak ekonomije
LONDON - Dolar je u srijedu blago oslabio na međunarodnim tržištima valuta nakon poruka dužnosnika američke središnje banke da oporavak gospodarstva od koronakrize traži više vremena i da neće žuriti sa smanjivanjem potpora.
Ako se vrati masovnom turizmu, Veneciji prijeti upis na crvenu listu UNESCO-a
UPOZORENJA
Ako se vrati masovnom turizmu, Veneciji prijeti upis na crvenu listu UNESCO-a
VENECIJA - Narušen je ugled Venecije koja postaje veliko sidrište turističkih kruzera, takva bi mogla biti budućnost grada upisanog na UNESCO-ov popis svjetske baštine ako ta agencija ostvari prijetnju i stavi je na popis ugrožene baštine.
Mfin: Izdano 600 milijuna kuna vrijednih trezoraca
TREZORCI
Mfin: Izdano 600 milijuna kuna vrijednih trezoraca
ZAGREB - Ministarstvo financija u srijedu je na aukciji prodalo 600 milijuna kuna trezorskih zapisa, nešto više od planiranoga, čime će refinancirati dug po trezorcima koji dospijevaju na naplatu.
Tijekom produljenog vikenda u Hrvatskoj 330.000 turističkih dolazaka
VIKEND
Tijekom produljenog vikenda u Hrvatskoj 330.000 turističkih dolazaka
ZAGREB - U Hrvatskoj je tijekom proteklog produljenog vikenda, od petka 18. do srijede 23. lipnja, ostvareno 330.000 turističkih dolazaka i 1,6 milijuna noćenja, podaci su iz sustava eVisitor koje su u srijedu objavili iz Ministarstva turizma i sporta.
Sezonci spašavaju hrvatski turizam
RADNE DOZVOLE
Sezonci spašavaju hrvatski turizam

ZAGREB - U ovoj godini izdana je 4.191 radna dozvola za sezonsko zapošljavanje, što se odnosi isključivo na radnike u turizmu i ugostiteljstvu te poljoprivredi, dok su lani u isto vrijeme bile odobrene tek 982 takve dozvole

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE