GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Propada tvrtka Šegonovog sina

Propada tvrtka Šegonovog sina
EPILOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.01.2016 / 15:08
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Financijska agencija podnijela je Trgovačkom sudu u Splitu prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom Sun corporation d.o.o, turističkom agencijom kojoj je direktor Toni Šegon, sin bivšeg pomoćnika ministra financija Branka Šegona, zbog utvrđenog duga te tvrtke od 50.686 kuna.
U Fininu prijedlogu, prema dostupnim podacima, stoji da Šegonov Sun corporation ima samo jednog zaposlenika te otvoren račun i oročen novac u Hypo banci, a Fina ne raspolaže drugim podacima o imovini te tvrtke.

Tvrtka Sun Corporation sa sjedištem u Veloj Luci na Korčuli osnovana je 1997. a u sudskom registru navodi se da joj je temeljni kapital 8,56 milijun kuna, a jedini član uprave i direktor koji zastupa Sun Corporation Toni Šegon.

Prijedlog Fine za otvaranje stečaja nad Sun Corporation uslijedilo je dvije godine nakon otkrivanja afere da je Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR) Branku Šegonu, tadašnjem pomoćniku ministra financija Slavka Linića, dala 31,2 milijuna kuna kredita u sklopu programu kreditiranja za poboljšanje likvidnosti.

Kako se isticalo u medijima, korisnik tog kredita bila je tvrtka Facta Vera kojoj je osnivač Branko Šegon, a direktor sin Toni. Jamac za taj kredit, prema medijskim napisima, bila je upravo tvrtka Sun Corporation.

Zbog tog kredita HBOR i Hypo banka upisale su hipoteku nad Šegonovom kućom u Zagrebu i dvorištem te dijelom zgrade u Vrancu i građevinskim zemljištem Zubaća Vala u Veloj Luci.

U sklopu vlasništva navedenih tvrtki spominjao se i hotel Korkyra u Veloj Luci kojeg je obitelj Šegon adaptirala pri čemu su imali problema s neriješenim vlasničkim odnosima na okolnim parcelama. Prema medijskim napisima, Toni Šegon kao direktor Facta Vere dogovorao je s lokalnim vlasnicima da mu prepuste pola parcele u tamošnoj uvali Zubaća, a zauzvrat će im izgraditi kuću u roh bau izvedbi. Prema tvrdnjama Velolučana, taj dogovor nije bio ispoštovan.

Kako se isticalo u medijima, vrijednost imovine obitelji Šegon u tom trenutku procjenjivala se na više od 60 milijuna kuna - uključivši hotel Korkyra, zgradu nekadašnje Dalmatinske plovidbe, restoran na otoku Proizdu te dvanaest apartmana u Veloj Luci i poslovnu zgradu u Zagrebu.

Branko Šegon, bliski suradnik i pomoćnik bivšeg ministra financija Slavka Linića bio je smijenjen Vladinom odlukom u veljači 2014. mjesec dana nakon otkrivanja afere sa spornim kreditom HBOR-a.

Tagovi: Branko Šegon, Toni Šegon, Sun corporation
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Razočaravajući početak trgovačke nedelje
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Razočaravajući početak trgovačke nedelje
BEOGRAD – Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je danas visokih 384,1 miliona dinara, nešto manje od 3,3 miliona evra, zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama Srbije, ali su podaci sa tržišta akcija razočaravajući.
Zagrebačka burza: Turistički sektor pod pritiskom, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Turistički sektor pod pritiskom, indeksi pali
ZAGREB - Početak novog tjedna donio je pad indeksa na Zagrebačkoj burzi uz slabiji promet.
Croatia Full of New Beginnings: Nova kampanja za hrvatski turizam
KAMPANJA
Croatia Full of New Beginnings: Nova kampanja za hrvatski turizam
ZAGREB - Hrvatska turistička zajednica (HTZ) do sredine veljače na društvenim mrežama na 15 tržišta provodi novu kampanju za hrvatski turizam "Croatia Full of New Beginnings/Hrvatska puna novih početaka" i uz oznaku #CroatiaWishList2021, čiji je cilj promocija Hrvatske kroz nove početke i pozitivne želje.
Dolar ojačao u pogoršanoj atmosferi prema riziku
FOREX
Dolar ojačao u pogoršanoj atmosferi prema riziku
LONDON - Dolar je u ponedjeljak ojačao prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima jer investitori nisu bili skloni riziku zbog zabrinutosti u vezi daljnjeg širenja pandemije covida-19 u svijetu.
EU želi smanjiti dominaciju dolara
STRATEŠKI
EU želi smanjiti dominaciju dolara
BRUXELLES - Europska unija planira se boriti protiv "vladavine dolara" na svjetskim tržištima, piše Financial Times (FT) pozivajući se na izvore u Europskoj komisiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE