GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Radman u imovinskoj kartici prešutio vlasništvo nad vilom u Bohinju

Radman u imovinskoj kartici prešutio vlasništvo nad vilom u Bohinju
NOVA AFERA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.07.2013 / 08:42
Autor: SEEbiz / Jutarnji.hr
ZAGREB - U srcu Nacionalnog parka Triglav, uz smaragdno čisti potok Savica i samo par koraka od Bohinjskog jezera stoji Vila Park. Osluhnite pjev ptica i žuborenje vode, duboko udahnite gorski zrak i potpuno se opustite".
Tako se na internetskim stranicama reklamira Vila Park, mali, ali atraktivni hotel sa četiri zvjezdice smješten u šumskom zelenilu tik do Bohinjskog jezera u Nacionalnom parku Triglav, u susjednoj Sloveniji.

Vila Park među desecima drugih većih i manjih hotela i pansiona u Nacionalom parku Triglav izdvaja se po ljepoti položaja na kojem je smještena. Nama je spomenuta vila zanimljiva jer je u vlasništvu glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana , ili preciznije njegove tvrtke registrirane u Sloveniji, piše Jutarnji list.

Vilu Park Radman nije prijavio u svojoj imovinskoj kartici koju je predao u lipnju ove godine, nakon duže polemike s Saborskim povjerenstvom o odlučivanju o sukobu interesa, iako vrijednost njegova hotela na Bohinju nadmašuje vrijednost sveukupne njegove imovine koju je prijavio u imovinskoj kartici.

Na službenim internetskim stranicama Radmanova bohinjskog odmarališta može se pročitati da Vila Park ima osam luksuznih dvokrevetnih soba opremljenih tv-om, frižiderom, sefom i bežičnim internetom, a svaka soba ima balkon s pogledom na brda. Noćenje s doručkom u sezoni košta 60 eura po osobi, a s uključenom večerom 70 eura po osobi (140 eura za dvoje). Gostima je na raspolaganju dnevni boravak s kaminom, finska sauna, a uz vilu, prema potoku Savici je i vrt u kojem se posjetitelji mogu opuštati na ležaljkama. Na internetskim stranicama Vile Park može se doznati da se u njoj održavaju i jednodnevni seminari koji mogu primiti do 25 sudionika kao i preporuka.

"Ovdje je glava bistrija, razgovor teče opuštenije, a ideje se rađaju".

Na promidžbenim stranicama Vile Park nigdje nema imena njezinoga stvarnog vlasnika, ali se ono može pronaći u javnim bazama podataka u Sloveniji.

Iz ispisa zemljišne knjige Okružnoga suda u Radovljici, u susjednoj Sloveniji kojeg posjedujemo vidljiva je povijest Radmanove nekretnine na Bohinjskom jezeru. Riječ je o odmaralištu koje je jugoslavenska država 1954. dodijelila u vlasništvo Savezu komunista Hrvatske, a koju je nakon raspada SFRJ naslijedio Račanov SDP. U zemljišnim knjigama spomenutog slovenskog suda vidljivo je da se, SDP kao pravni slijednik Saveza komunista Hrvatske na na ovu nekretninu uknjižio 6. rujna 1993. te da je ta stranka bila vlasnica vile i pripadajućeg joj zemljišta na Bohinju sve do travnja 2003. godine kad se na SDP-ovo odmaralište uknjižila tvrtka „Penzion Park družba za gostinstvo in turizem d.o.o Bohinjsko jezero" .

Vlasnička struktura tvrtke Penzion park, družbe za gostinjstvo in turizem d.o.o" može se pronaći na javno dostupnim internetskim stranicama slovenske Agencije za javno pravne evidencije (Agencija za javno pravne evidence in storitve, skraćeno AJPES) koja je pandan hrvatskom sudskom registru. Iz podataka AJPES-a vidljivo je da je tvrtka Penzion Park d.o.o . osnovana još 1992. godine i da je do 7. siječnja 2003. kao jedina osnivačica bila evidentirana Janja Bišćan iz mjesta Ukanc na Bohinjskom Jezeru. Riječ je naime o osobi koja je nakon raspada Jugoslavije tehnički vodila i čuvala Vilu Park, a u listu Mladina iz travnja 2002. može se naći njezina izjava da je ona unajmila SDP-ovu vilu te da za najam toj stranci godišnje plaća 12.000 njemačkih maraka.

Prema podacima AJPES-a, 7. siječnja 2003. u slovensku tvrtku „Penzion park d.o.o" ulazi Goran Radman s osnivačkim kapitalom od 648.765 eura i postaje 98,7 postotni vlasnik te tvrtke, dok Jani Bišćan koja je u tvrtku unijela 8.763 eura osnivačkog kapitala ostaje 1,3 posto vlasničkog udjela. Ukupni osnivački kapital tvrtke Penzion park d.o.o. prema podacima AJPES-a iznosi 657.528 eura i za taj je iznos dva mjeseca kasnije, u ožujku 2003. Radmanova tvrtka od SDP-a kupila Vilu Park. Mjesec dana nakon kupnje tvrtka Penzion park d.o.o i formalno se uknjižila kao vlasnica bohinjske vile i zemljišta.

Janu Bišćan koja je tolike godine savjesno vodila i čuvala Vilu Park, većinski vlasnik Goran Radman ostavio je na dužnosti direktorice.

Tagovi: Goran Radman, Vila Park, Bohinj, Hrvatska radiotelevizija, HRT, Savez komunista Hrvatske, SDP
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Valamar u fokusu, CROBEX blizu 2.000 bodova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar u fokusu, CROBEX blizu 2.000 bodova
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su indeksi ojačali oko jedan posto, ostvarivši dobitke drugi dan zaredom, a pritom je u fokusu investitora bila dionica Valamar Rivijere.
HNB intervenirao na deviznom tržištu otkupom 120 milijuna eura
INTERVENCIJA
HNB intervenirao na deviznom tržištu otkupom 120 milijuna eura
ZAGREB - Hrvatska narodna banka je intervenirala na deviznom tržištu te je u cilju očuvanja stabilnosti tečaja kune od poslovnih banaka otkupila 120 milijuna eura po prosječnom tečaju 7,497346 kuna za jedan euro, čime je u domaći financijski sustav "ubrizgala" 900 milijuna kuna.
Crna Gora računa na 80 odsto gostiju iz regiona
GOSTI
Crna Gora računa na 80 odsto gostiju iz regiona
PODGORICA - Crna Gora je spremna za predstojeću turističku sezonu i očekivanja su da će ove godine ostvariti 65 odsto prihoda iz 2019.
BiH od 2015. povećala proizvodnju maslina za tri puta
MASLINE
BiH od 2015. povećala proizvodnju maslina za tri puta
SARAJEVO - Maslinarstvo je sve interesnatnije za poljoprivrednike u Hercegovini, a što pokazuje i zvanična statistika prema kojoj je proizvodnja za pet opgdina uvećana za više od tri puta.
Azijski investitori oprezni uoči poruka Feda
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijski investitori oprezni uoči poruka Feda
ŠANGAJ - Na azijskim se burzama u srijedu trguje oprezno jer se čekaju novi pokazatelji iz najvećih gospodarstava u regiji i poruke čelnika američke središnje banke s redovne sjednice.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE