GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Radno vrijeme trgovina od utorka ponovno do 17 sati, tržnice do 13 sati

Radno vrijeme trgovina od utorka ponovno do 17 sati, tržnice do 13 sati
TRGOVINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2020 / 20:49
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Zamjenik načelnika Nacionalnog stožera civilne zaštite Damir Trut bio je gost Dnevnika. Kratko se osvrnuo na slučaj napada na novinarku te snimateljicu N1 u Splitu, rad trgovina u vrijeme pandemije kao i na zaštitnu opremu koja je danas zrakoplovom stigla u Hrvatsku.

Trut se na početku osvrnuo na slučaj u Splitu. Kazao je kako nema nikakvih novih informacija u odnosu na ono što je ranije komunicirano.

"Ono što smo dobili danas je izvješće iz PU Splitsko-dalmatinske da se provodi kriminalističko istraživanje i da su uhićene dvije osobe. Taj događaj je neprimjeren. Što se tiče svećenika i svih koji su u tome sudjelovali, takvo što se ne bi trebalo događati", istaknuo je Trut za N1 televiziju.

O nadziranju okupljanja građana, Trut kaže kako su sve mjere koje je Stožer donio usmjerene prema tome da se zaštite građani.

"Tijekom dana kontinuirano se nadzire kompletno područje, sve lokacije koje su za izlazak građana. Tijekom 24 sata je bilo oko 800 nadzora i prilikom tih nadzora nije bilo nekih ponašanja koja bi bila suspektna.Ostanimo kod kuće, to je najbolja mjera kojojm možemo štiti sebe i sve ostale", rekao je Trut.

"Radno vrijeme dućana se odlukom produljilo za prethodna tri dana, dakle za četvrtak, petak i subotu, a od utorka počinju raditi kao što su radili proteklih dana od 8 do 17 sati. Od utorka tržnice rade od 8 sati do 13 sati", kazao je Trut.

Zaštitna oprema koju je Vlada nabavila, a jedan dio je i danas stigao zrakoplovom u zagrebačku zračnu luku, je za sve one koji sudjeluju u aktivnostima borbe protiv koronavirusa, pojasnio je Trut.

Pripadnici civilne zaštite koji patroliraju parkovima, jezerima i trgovinama od opreme imaju samo zaštitne maske. "Njima ne treba više od zaštitnih maski. To je dovoljna zaštita za ono što rade - nadzor po parkovima, dućanima, itd. Zdravstveno osoblje treba veću kvalitetu zaštitne opreme", ističe.

Hoće li se eventualno radno vrijeme trgovina produljivati?

"Stožer kontinuirano prati epidemiološku situaciju i sukladno analizama donosim odluke. Kad stanje bude dovoljno dobro da se to može napraviti, onda ćemo to i napraviti. Razmišlja se o puno toga", pojasnio je Trut.

"Ja bih zamolio građane da poštivaju mjere koje su sada na snazi, a kada prilike dopuste onda će biti komunicirano koje će se mjere eventualno popustiti", zaključno je rekao.

Tagovi: radno vrijeme trgovina, tržnice, Damir Trut, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE