GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Radulović: Regionalni turizam u zajedničku promociju u Kini i Japanu

Radulović: Regionalni turizam u zajedničku promociju u Kini i Japanu
REGIONALNA PRIČA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.10.2012 / 14:52
Autor: SEEbiz / Portal Analitika
PODGORICA - Na sastanku u Beogradu u februara 2013. godine, biće oformljena nova asocijacija šest turističkih asocijacija zemalja regiona. Predstavljaćemo se kao skup asocijacija koji će djelovati kao jedan, u interesu svih nas. Prioritet su daleka emitivna tržišta, prije svih Kine i Japana, kazao je Žarko Radulović, predsjednik CTU na skupu ISTA u Albaniji.
Predstavnici turističke industrije zemalja regiona sastali su se ovih dana u Draču, kako bi na najefikasniji način kreirali jedinstveni turistički proizvod ovog dijela Evrope, kojim žele da animiraju goste sa dalekih tržišta.

Sedmi internacionalni susreti turističkih asocijacija – ISTA, okupili su članice Crnogorsko turističko udruženje - CTU, YUTA iz Srbije, UHPA iz Hrvatske, ATAM iz Makedonije, i ATARS i UTABIH iz Bosne i Hercegovine. Nakon što se Crna Gora u aprilu formalno priključila asocijaciji na skupu održanom u hotelu Splendid, Albanija je ovom prilikom postala nova članica.

Na sastanku, organizovanom uz podršku albanskog Ministarstva turizma, definisan je Protokol o saradnji, čiji je glavni cilj zajednički nastup prema drugim tržištima.

- Krenuli smo sa incijativom nikoga ne pitajući za dozvolu - jer su nas spojile potrebe i interesi koji već sada rađaju veće razumijevanje i prijateljstvo saradnika, zdušno angažovanih na istom zadatku – kazao je tom prilikom Žarko Radulović, predsjednik CTU.

- Na sastanku u Beogradu u februara 2013. godine, biće oformljena nova asocijacija šest turističkih asocijacija zemalja regiona. Predstavljaćemo se kao skup asocijacija koji će djelovati kao jedan, u interesu svih nas. Prioritet su daleka emitivna tržišta, prije svih Kine i Japana – dodao je Radulović, koji je ujedno bio predsjedavajući ovih ISTA susreta.

Sa skupa je poručeno da će se, nakon Crne Gore i Albanije, asocijacija postepeno širiti ka Rumuniji i Bugarskoj, a vrata su uvijek otvorena i Sloveniji. Učesnici smatraju da će njihovo povezivanje rezultirati efikasnijim nastupom jačanju i na bližem tržištu Evropske unije. Takođe vjeruju da će nadležna ministartva prepoznati interes da pomognu u rješavanju problema koji su zajednički za sve regionalne turističke subjekte, prvestveno skupog avio prevoza, ali i pomoć u uključivanju u državne projekte, kao i državne i EU fondove.

Tagovi: Žarko Radulović, crnogorski turizam, turizam, UHPA, Udruga hrvatskih putničkih agencija, Crnogorsko turističko udruženje, YUTA, ATAM
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: AD Plastik u fokusu, pojačan promet uoči početka sezone objave poslovnih rezultata
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: AD Plastik u fokusu, pojačan promet uoči početka sezone objave poslovnih rezultata
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su Crobex indeksi završili trgovanje s različitim predznacima, uz znatno veći promet nego krajem prošloga tjedna, dok se ulagači pripremaju za početak sezone objave financijskih izvješća domaćih kompanija za prvih devet mjeseci ove godine.
Dolarov indeks kliznuo na početku novoga tjedna
FOREX
Dolarov indeks kliznuo na početku novoga tjedna
LONDON - Dolar je u ponedjeljak kliznuo prema drugim najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima, jer se fokus investitora nastavio usmjeravati ka mogućem povećanju kamatnih stopa i zaoštravanju monetarne politike u drugim vodećim gospodarstvima svijeta.
ENNA Fruit će ove godine otkupiti više od 10.000 tona domaće jabuke
JABUKE
ENNA Fruit će ove godine otkupiti više od 10.000 tona domaće jabuke
ZAGREB - Tvrtka koja se bavi otkupom i plasmanom voća i povrća ENNA Fruit ove godine planira otkupiti više od 10.000 tona jabuka, izvijestili su u ponedjeljak iz te tvrtke.
Azijska tržišta: Indeksi blago porasli, optimizam uoči objave poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Azijska tržišta: Indeksi blago porasli, optimizam uoči objave poslovnih rezultata
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u ponedjeljak cijene dionica blago porasle jer su ulagači optimistični uoči objava poslovnih izvješća niza kompanija, kao i nekoliko vrlo značajnih makroekonomskih pokazatelja.
Željezničko povezivanje BiH, Crne Gore i Albanije
ŽELJEZNICA
Željezničko povezivanje BiH, Crne Gore i Albanije
SARAJEVO - Vojin Mitrović, ministar komunikacija i saobraćaja BiH najavio je da bi uskoro željezničkom prugom trebala biti povezana BiH, Crna Gora i Albanija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE