GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rajko Vasić: Hrvati u Posavini ne mogu dobiti dio RS

Rajko Vasić: Hrvati u Posavini ne mogu dobiti dio RS
TREĆI ENTITET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.08.2011 / 11:52
Autor: SEEbiz / SRNA
BANJA LUKA - Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić poručio je da Hrvati u Posavini, sa stanovišta teritorije, ne mogu dobiti nijedan dio Republike Srpske.
Vasić je rekao da je ideja predsjednika Federacije BiH Živka Budimira da se Posavina proglasi novim disktriktom u BiH i oduzme Srpskoj "fenomenalna iz ugla 'platformaša', jer na taj način jednim metkom hoće da rane i Srbe i Hrvate".

"Hrvati u Posavini, sa stanovišta teritorije, ne mogu dobiti nijedan dio RS. Naravno, svi bez problema mogu da se vrate. Smatram i da ovakve inicijative neće zaustaviti proces uspostavljanja trećeg entiteta u BiH",  rekao je Vasić za "Pres".

On je istakao da se pitanje Posavine uvijek poseže kada se želi razbiti hrvatski nacionalni interes u BiH, a posebno kada se potegne pitanje trećeg entiteta.

Prema njegovim riječima, to je vječita tema koja se javlja kao protivteg priči o trećem entitetu, a istovremeno pokušava se od RS otkinuti dio teritorije.

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir tvrdi da je "dobio podršku šefa OHR-a Velentina Incka da se Posavina proglasi novim distriktom u BiH i tako odzume Srpskoj". Ideju su, tvrdi Budimir, podržali i mnogi međunarodni zvaničnici i ambasadori nekih od najmoćnijih zemalja u BiH.

Iz RS odgovaraju da je Budimirova inicijativa probni balon i odgovor na zahtjev pojedinih kantona s hrvatskom većinom u FBiH da se na referendumu izjasne o otcjepljenju od FBiH.
Tagovi: Rajko Vasić, Republika Srpska, SNSD, Živko Budimir, Bosanska Posavina
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli višednevni uspon
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli višednevni uspon
ZAGREB - Crobex indeks Zagrebačke burze u četvrtak je prekinuo pozitivni niz koji je trajao 19 dana uzastopno, a oslabio je i Crobex10, uz nešto veći promet nego prethodnoga dana, pri čemu je četiri izdanja ostvarilo milijunske promete.
Hanfa: PBZ Croatia osiguranje mora otkloniti nepravilnosti u određivanju i praćenju ulaganja u inozemne dionice
RJEŠENJE
Hanfa: PBZ Croatia osiguranje mora otkloniti nepravilnosti u određivanju i praćenju ulaganja u inozemne dionice
ZAGREB – Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga donijela je rješenje kojim se društvu PBZ CROATIA OSIGURANJE za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima (Društvo), u dijelu poslovanja koji se odnosi na investicijski proces i ulaganje imovine mirovinskih fondova izriču mjere za otklanjanje utvrđenih nezakonitosti i nepravilnosti, kao i preporuke za poboljšanje u tom segmentu poslovanja
Dolar u blagom plusu prema košarici valuta
FOREX
Dolar u blagom plusu prema košarici valuta
LONDON - Tečaj dolara u četvrtak je blago ojačao prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima, poduprt ovotjednim snažnim rastom prinosa na američke državne obveznice, dok investitori čekaju nove smjernice sa skorašnje sjednice američkog Feda.
Kako potaknuti generacijsku obnovu na selu?
ANALITIČARI
Kako potaknuti generacijsku obnovu na selu?
ZAGREB - Mladim poljoprivrednicima je nužna pomoć pri pokretanju poslovanja bespovratnim sredstvima za novoosnovana poduzeća, potporu dohotku i mogućnosti kao što je dodatno osposobljavanje, ističu uz ostalo iz konzultantske tvrtke Smarter u analizi mjera kojima bi se potaknula generacijska obnova na selu.
Interomnia kreće u preuzimanje KSG brokera
BROKERI
Interomnia kreće u preuzimanje KSG brokera
ZAGREB - Interomnia d.o.o., jedna od vodećih domaćih brokerskih kuća u osiguranju i reosiguranju, započela je pregovore o preuzimanju konkurentskog društva KSG Broker d.o.o., najavljuje direktorica Interomnie Paulina Fudurić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE