GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rekordna godišnja dobit Berkshire Hathawaya

Rekordna godišnja dobit Berkshire Hathawaya
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.02.2020 / 19:45
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
NEW YORK - Berkshire Hathaway Inc Warrena Buffetta zabilježio je u subotu pad od 23% u kvartalnoj operativnoj dobiti, dok je snažan rast cijene dionica poput Applea omogućio konglomeratu da sruši svoj stari rekord u cjelogodišnjoj zaradi.

Neto prihod, koji odražava dobitak od dionica, iznosio je 29,16 milijardi USD, u usporedbi s neto gubitkom od 25,39 milijardi USD godinu dana ranije.

U svom godišnjem pismu dioničarima Berkshirea, Buffett je branio Berkshireovu snažnu kupnju dionica, koji dolazi nakon četverogodišnje suše od posljednje velike akvizicije zbog koje je Berkshire prkupio čak 128 milijardi dolara gotovine.

Berkshire je pojačao otkup vlastitih dionica, otkupivši otprilike 2,2 milijarde dolara u kvartalu. Otkupljene dionice na godišnjoj su razini ukupno iznosile 5 milijardi USD.

Operativni profit u četvrtom tromjesečju pao je na 4,52 milijarde dolara, odnosno približno 2.720 dolara po dionici Klase A, sa 5,72 milijardi dolara, odnosno oko 3,484 dolara po dionici.

Berkshire nije otpisao svoj 26,6% udjel u Kraft Heinz Co, koji se bori kako bi se oporavio od godina smanjenja troškova uslijed mijenjanja ukusa potrošača, iako je njegova tržišna vrijednost znatno ispod 13,8 milijardi USD troškova na Berkshireovoj bilanci.

Foto: Getty Images

Tagovi: Berkshire Hathaway, Warren Buffett, Kraft Foods, Apple
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE