GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Revolut prikupio 500 milijuna USD u seriji D financiranja

Revolut prikupio 500 milijuna USD u seriji D financiranja
FINANCIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.02.2020 / 11:20
Autor: SEEbiz
LONDON - Revolut, globalna financijska platforma s više od 10 milijuna klijenata diljem svijeta, danas je prikupila dodatnih 500 milijuna USD u seriji D financiranja te ukupni iznos koji je tvrtka prikupila iznosi 836 milijuna USD.

Novu rundu financiranja predvodilo je investicijsko društvo TCV sa sjedištem u SAD-u uz niz postojećih investitora koji su također sudjelovali u financiranju. U posljednjoj je rundi financiranja vrijednost poslovanja procijenjena na 5,5 milijardi USD, što tvrtku Revolut čini jednim od društava u području financijskih tehnologija s najvišom vrijednosti na svijetu.

Novi je kapital osiguran na temelju visoke potražnje i uporabe od strane klijenata te dobrih financijskih rezultata u protekloj godini. U 2019. godini Revolut je povećao porast broja klijenata za 169 %, broj svakodnevno aktivnih klijenata za 380 % te su financijski prihodi u 2018. narasli za 354 %.

Novi će se kapital fokusirati na korisničko iskustvo te će se koristiti za osnaživanje temeljne maloprodajne i poslovne ponude tvrtke Revolut na postojećim tržištima, s posebnim težištem na razvoju proizvoda koji će pospješiti svakodnevnu uporabu računa. Planovi za budućnost uključuju usluge zajmova za maloprodajne i poslovne klijente, širenje štednih računa s visokom kamatnom stopom izvan Ujedinjene Kraljevine, daljnja poboljšanja korisničke podrške i uvođenje bankarskog poslovanja u Europi.

Revolut će se također fokusirati na razvoj pretplatničkih računa Premium i Metal, koji su se pokazali uspješnim izvorima prihoda za tvrtku, a u prošloj su godini narasli za 154 %. Računi Premium i Metal koje nudi tvrtka Revolut klijentima pružaju niz pogodnosti poput neograničene razmjene deviza, pristup salonima u zračnim lukama, trgovanje dionicama bez provizije te putno osiguranje.

Tvrtka Revolut nastavlja s investicijama u povećanje radne snage na različitim lokacijama. Tvrtka trenutno zapošljava više od 2000 ljudi, a prošle je godine zaposlen niz osoba na rukovodećim pozicijama kako bi se poboljšalo upravljanje. Prošle je godine Revolut imenovao Martina Gilberta, bivšeg glavnog izvršnog direktora društva Standard Life Aberdeen, predsjednikom uprave. Caroline Britton, bivša partnerica za reviziju u društvu Deloitte, i Bruce Wallace, bivši operativni direktor društva Silicon Valley Bank, imenovani su neizvršnim direktorima.

Nik Storonsky, osnivač i predsjednik uprave tvrtke Revolut, ovako je komentirao novu investiciju: „Naša je misija izgradnja globalne financijske platforme - jedne aplikacije s kojom bi naši klijenti mogli upravljati svim svojim svakodnevnim financijama, a ovo ulaganje dokazuje povjerenje investitora u naš poslovni model. U budućnosti ćemo se fokusirati na uvođenje bankarskog poslovanja u Europi, povećanje broja ljudi koji Revolut koriste kao svoj svakodnevni račun te ćemo težiti profitabilnosti. Društvo TCV već dugo pruža podršku osnivačima tvrtki koji na globalnoj razini mijenjaju industriju u kojoj su aktivni, zbog čega smo uzbuđeni što ćemo postati partneri i pripremamo se za iduću fazu suradnje.“

John Doran, glavni partner u društvu TCV ovako je komentirao investiciju: „Oduševljeni smo što ćemo sklopiti partnerstvo s Nikom, Vladom i čitavim timom tvrtke Revolut. Revolut je stvorio izvrsno korisničko iskustvo, koje nadilazi sve što postojeće banke nude, uz pomoć tehnološkog stoga i potpune fokusiranosti na zadovoljstvo klijenata. Veselimo se što ćemo tim podržavati u njihovoj misiji razvoja tvrtke Revolut u jedno od najvećih društava za financijske usluge na svijetu.“

Tagovi: Revolut, Visa, Silicon Valley Bank, Martin Gilbert, Standard Life Aberdeen, Caroline Britton
PROČITAJ I OVO
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
Azijska tržišta: Mješovita izvedba indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Mješovita izvedba indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta bila su mješovita nakon velike rasprodaje u utorak, a trgovci su pratili trgovinske podatke iz Japana i Singapura u srijedu.
Wall Street: Powellove poruke izazvale dodatnu nervozu
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Powellove poruke izazvale dodatnu nervozu
NEW YORK - Indeks S&P 500 skliznuo je u utorak nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell rekao da će kamatne stope možda morati ostati visoke.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
ZAGREB - Dan uoči parlamentarnih izbora, slabašna trgovina na Zagrebačkoj burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE