GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rovinj: Brojke sugeriraju težak turistički pad

Rovinj: Brojke sugeriraju težak turistički pad
LOŠA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2020 / 09:39
Autor: SEEbiz / H
ROVINJ - U odnosu na isti lani kada je u Rovinju boravilo 9.929 gostiju, ovih ih je dana u gradu 432, ili, bolje rečeno, tek četiri posto od lanjskog broja. Kako doznajemo, najveći je broj domaćih gostiju koji čine oko 35 posto, deset posto su susjedi Slovenci, a po brojnosti slijede Austrijanci, Nijemci…

- Od ovog vikenda očekujemo porast broja gostiju, međutim, ništa se značajnije neće dogoditi do sredine lipnja, odnosno do trenutka dok ostale zemlje ne ukinu restrikcije i promijene uvjete izlaska, odnosno ulaska u svoje matične zemlje, smatra direktorica Turističke zajednice grada Rovinja Odete Sapač.

Kako piše Glas Istre, Rovinj bi u konačnici mogao ostvariti 35 posto lanjskog prometa što je, kako razmišljaju u rovinjskom TZ-u, i realno za očekivati s obzirom na (ne)prilike u kojima svi danas živimo. U Turističkoj zajednici blagi optimizam temelje na velikom interesu gostiju.


- Doslovno smo zatrpani upitima i pozivima gostiju koje zanima baš sve, od mogućnosti dolazaka, uvjeta boravka do vremenskih prilika. Upiti se uglavnom odnose na srpanj i kolovoz. Na sve se upite promptno odgovara, a najnoviji podaci se ažuriraju i objavljuju na našoj internetskoj stranici, kaže Sapač koja procjenjuje da bi Rovinj ove godine mogao realizirati oko 1,5 milijun noćenja.

U Maistri, najvećoj hotelijerskoj-turističkoj kući Rovinja organiziraju poslovanje primjereno novonastalim okolnostima, piše Glas Istre.

- Dinamika otvaranja preostalog dijela našeg portfelja ovisit će o potražnji. U ovom trenutku bilježimo upite i rezervacije gostiju za drugu polovicu godine, i to najviše s nama najbližih tržišta, kaže Vanja Mohorović, Maistrina stručna suradnica za odnose s javnošću.

- Koristimo ovo vrijeme za unapređenje usluge i ponude koja će biti atraktivna gostima u nadolazećem razdoblju te su naše marketinške i prodajne aktivnosti usmjerene na otvaranje novih kanala prodaje te zahvaćanje i nekih drugih tržišnih segmenata. Svakodnevno provodimo treninge i edukacije zaposlenika hotela gdje ih upoznajemo s protokolima čišćenja i održavanja higijene. Postrožili smo već ionako visoke standarde rukovanja hranom te povećali učestalost čišćenja i dezinfekcije, osobito javnih prostora s naglaskom na površine koje se često dodiruju, kazala je Mohorović.

Tagovi: Rovinj, Istra, istarski turizam, hrvatski turizam, Vanja Mohorović, Maistra
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE