GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rovinj: Brojke sugeriraju težak turistički pad

Rovinj: Brojke sugeriraju težak turistički pad
LOŠA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2020 / 09:39
Autor: SEEbiz / H
ROVINJ - U odnosu na isti lani kada je u Rovinju boravilo 9.929 gostiju, ovih ih je dana u gradu 432, ili, bolje rečeno, tek četiri posto od lanjskog broja. Kako doznajemo, najveći je broj domaćih gostiju koji čine oko 35 posto, deset posto su susjedi Slovenci, a po brojnosti slijede Austrijanci, Nijemci…

- Od ovog vikenda očekujemo porast broja gostiju, međutim, ništa se značajnije neće dogoditi do sredine lipnja, odnosno do trenutka dok ostale zemlje ne ukinu restrikcije i promijene uvjete izlaska, odnosno ulaska u svoje matične zemlje, smatra direktorica Turističke zajednice grada Rovinja Odete Sapač.

Kako piše Glas Istre, Rovinj bi u konačnici mogao ostvariti 35 posto lanjskog prometa što je, kako razmišljaju u rovinjskom TZ-u, i realno za očekivati s obzirom na (ne)prilike u kojima svi danas živimo. U Turističkoj zajednici blagi optimizam temelje na velikom interesu gostiju.


- Doslovno smo zatrpani upitima i pozivima gostiju koje zanima baš sve, od mogućnosti dolazaka, uvjeta boravka do vremenskih prilika. Upiti se uglavnom odnose na srpanj i kolovoz. Na sve se upite promptno odgovara, a najnoviji podaci se ažuriraju i objavljuju na našoj internetskoj stranici, kaže Sapač koja procjenjuje da bi Rovinj ove godine mogao realizirati oko 1,5 milijun noćenja.

U Maistri, najvećoj hotelijerskoj-turističkoj kući Rovinja organiziraju poslovanje primjereno novonastalim okolnostima, piše Glas Istre.

- Dinamika otvaranja preostalog dijela našeg portfelja ovisit će o potražnji. U ovom trenutku bilježimo upite i rezervacije gostiju za drugu polovicu godine, i to najviše s nama najbližih tržišta, kaže Vanja Mohorović, Maistrina stručna suradnica za odnose s javnošću.

- Koristimo ovo vrijeme za unapređenje usluge i ponude koja će biti atraktivna gostima u nadolazećem razdoblju te su naše marketinške i prodajne aktivnosti usmjerene na otvaranje novih kanala prodaje te zahvaćanje i nekih drugih tržišnih segmenata. Svakodnevno provodimo treninge i edukacije zaposlenika hotela gdje ih upoznajemo s protokolima čišćenja i održavanja higijene. Postrožili smo već ionako visoke standarde rukovanja hranom te povećali učestalost čišćenja i dezinfekcije, osobito javnih prostora s naglaskom na površine koje se često dodiruju, kazala je Mohorović.

Tagovi: Rovinj, Istra, istarski turizam, hrvatski turizam, Vanja Mohorović, Maistra
PROČITAJ I OVO
Howells na mukama: Vlasti Newporta brane mu potragu za bitcoinima
SMETLIŠTE
Howells na mukama: Vlasti Newporta brane mu potragu za bitcoinima
NEW YORK - Britanac James Howells izbacio je hard disk svog računala prije dosta godina dok je čistio svoj ured, a na kojem je imao ključ za kriptovalute. Na tom je hard disku imao spremljenih 7.500 bitcoina.
Čovjek koji ima 220 milijuna dolara vrijednih bitcoina jednostavno je zaboravio lozinku
MISTERIJ
Čovjek koji ima 220 milijuna dolara vrijednih bitcoina jednostavno je zaboravio lozinku
NEW YORK - Stefan Thomas spremio je bitcoine na USB i zaštitio ih lozinkom. Međutim, lozinku je sada zaboravio, pa svom ulaganju jednostavno ne može pristupiti.
Svjetska tržišta: Indeksi pali s rekordnih visina
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Indeksi pali s rekordnih visina
NEW YORK - Na svjetskim su burzama prošloga tjedna cijene dionica znatno pale jer su zbog daljnjeg širenja koronavirusa i slabih makroekonomskih pokazatelja splasnule nade u brzi oporavak svjetskog gospodarstva od koronakrize.
Dolar ojačao prema košarici valuta drugi tjedan zaredom
TJEDNI FOREX
Dolar ojačao prema košarici valuta drugi tjedan zaredom
LONDON - Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta porasla i prošloga tjedna, drugoga zaredom, jer je splasnula sklonost ulagača prema riziku, kao i optimizam u vezi brzog oporavka globalnog gospodarstva od koronakrize.
Zagrebačka burza: Valamar u zamahu, četvrti uzastopni tjedni rast indeksa
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Valamar u zamahu, četvrti uzastopni tjedni rast indeksa
ZAGREB - I drugog tjedna u novoj godini nastavljena je optimistična trgovina na Zagrebačkoj burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE