GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rovinj: Kruzera nema, čekaju se jahte i mega jahte

Rovinj: Kruzera nema, čekaju se jahte i mega jahte
NAUTIČKI TURIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.05.2020 / 10:30
Autor: SEEbiz / Glas Istre
ROVINJ - Ako se po jutru dan poznaje, Rovinj će ove turističke sezone biti bez kruzera. Po riječima ravnatelja Lučke uprave Rovinj, Donalda Schiozzija zbog pandemije koronavirusa svi ranije najavljeni dolasci kruzera su otkazani.

- Na žalost, svi dolasci kruzera u Rovinj su otkazani, i ovo će nesumnjivo biti turistička sezona bez plovećih hotela. Šteta je velika, naročito ako se uzme u obzir da je luka Valdibora, koja je domaćin brodovima dužim od četrdeset metara, još prošle sezone ugostila osamdesetak kruzera s, u prosjeku, tristo putnika po svakom, kaže Glasu Istre ravnatelj Schioizzi, od kojeg doznajemo da ni situacija s brodskim linijama prema susjednoj Italiji, nije ružičasta.

- Istovremeno i sigurno do 1. srpnja neće biti ni linijskih brodova iz Rovinja za Italiju, konkretno veze s Venecijom, Trstom i Ravenom. Hoće li se nakon prvog srpnja koja od tih linija ponovno uspostaviti, ovisit će o potražnji, odnosno volji i željama brodara za njihovom ponovnom uspostavom, poručio je Donald Schiozzi.

Na našu primjedbu da su prekjučer u uvali Lone, primijećena i dva broda privezana uz bove, ravnatelj nam je potvrdio dolazak dviju jedrilica u vlasništvu stranih (njemačkih) gostiju koje su imale jednodnevni vez.

- Glede uplovljavanja jahti i mega jahti puno smo optimističniji jer su sve brojniji i češći upiti za slobodnim mjestom i uvjetima koji se, vezano za mjere predostrožnosti od koronavirusa, moraju ispunjavati, rekao je Schiozzi, zaključivši da je Lučka uprava Rovinj u potpunosti spremna za turističku sezonu.

Tagovi: Rovinj, luka Valdibora, kruzeri, megajahte, Donald Schiozzi, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE