GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rovinj: Turisti se bune što konobari ne nose maske

Rovinj: Turisti se bune što konobari ne nose maske
PRIMJEDBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.06.2020 / 11:48
Autor: SEEbiz / Glas Istre
ROVINJ - Nakon što je proteklog vikenda u Rovinju boravilo, za ovo vrijeme i situaciju odličnih, šest i pol tisuća gostiju, na dnevni red praćenja situacije oko koronavirusa koji se, usput govoreći, u svijetu nije smirio, dogodilo se to da nam upravo gosti iz, virusom i stopom mortaliteta znatno jače pogođenih zemalja, prigovaraju na ponašanju, odnosno ležernosti s kojom pristupamo mjerama opreza i (samo)zašite.

Najviše primjedbi rovinjskih gostiju bilježi Turistička zajednica gdje oni, dolazeći po informacije i brošure, izlijevaju svoju žuč i nezadovoljstvo. Telegrafskim rječnikom, Nijemcu smeta što do njegovog stola sjedi Talijan, a Austrijancu što mu je preblizu Slovenac u trgovini. Svima njima zajedno smeta domaći ugostitelj/trgovac koji ih poslužuje bez zaštite! Jednima nosi kavu i sok, od drugih naplaćuje i to sve u istom tiru!

- Primjedba je puno, i previše. Naime, gosti nam dolaze iz zemalja s lošijim epidemiološkim situacijama nego što je kod nas, gdje su naučeni na daleko strože mjere zaštite - maske, rukavice, dezificijense kao i na poštivanje socijalne distance. S druge strane, primjećuju da smo se mi kao domaćini, i bez obzira na dobru epidemiološku situaciju, previše oslobodili nesvjesni toga da nam upravo sada, dolaskom stranih gostiju prijeti opasnost, kaže Odete Sapač, direktorica Turističke zajednice grada Rovinja.

Ona pojašnjava da je u Rovinj stiglo najviše turista iz Austrije, Njemačke i Italije te da bi nam, na žalost, vrlo vjerojatno, upravo iz tih zemalja, mogla biti importirana bolest, koja bi nam svima mogla zagorčati život i upropastiti turističku sezonu, ukoliko naglo otpustimo kočnice i prestanemo biti na oprezu.

Primjećujemo da je zanimljivo da o takvom scenariju više razmišljaju strani gosti više nego mi, a Sapač veli da je to nekako i logično.

Tagovi: Rovinj, hrvatski turizam, Odette Sapač, njemački turisti, slovenski turisti
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio pozitivni niz, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio pozitivni niz, indeksi porasli
ZAGREB - Blagi rast indeksa i nešto bolji promet obilježili su srijedu na Zagrebačkoj burzi.
Tomašević: Projekt Zagreb ide, dobit će EU sufinanciranje za vodovodnu mrežu
TVRDNJE
Tomašević: Projekt Zagreb ide, dobit će EU sufinanciranje za vodovodnu mrežu
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u srijedu je poručio da će pravi poziv za EU sufinanciranje projekta vodoopskrbe i odvodnje "Projekta Zagreb" tek uslijediti i očekuju EU sufinanciranje, a moći će ga dobiti tek kad Grad 3. kolovoza stupi u posjed pročistaču otpadnih voda.
Kina uvodi sankcije američkim proizvođačima oružja
SANKCIJE
Kina uvodi sankcije američkim proizvođačima oružja
PEKING - Kina je uvela sankcije skupini američkih tvrtki povezanih s vojnom industrijom i njihovim višim dužnosnicima, objavilo je ministarstvo vanjskih poslova, navodeći među razlozima američko naoružavanje Tajvana i sankcije kineskim tvrtkama.
NLB Skladi ušli na tržište Sjeverne Makedonije akvizicijom Generali Investments Skopje
AKVIZICIJE
NLB Skladi ušli na tržište Sjeverne Makedonije akvizicijom Generali Investments Skopje
LJUBLJANA - NLB Skladi danas su uspješno završili akviziciju Generali Investments Skopje, treće najveće kompanije za upravljanje imovinom na tržištu Sjeverne Makedonije s 18% tržišnog udjela.
Trumpova kampanja počinje prihvaćati donacije u kriptovalutama
ODLUKE
Trumpova kampanja počinje prihvaćati donacije u kriptovalutama
WASHINGTON - Predsjednička kampanja Donalda Trumpa priopćila je u utorak da će početi prihvaćati donacije u kriptovaluti kao dio napora da izgradi ono što naziva "kriptovojskom" koja vodi do dana izbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE