GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rusija: Kompanija OCSiAI otvorila tvornicu nanocijevi kapaciteta 50 tona godišnje

  Rusija: Kompanija OCSiAI otvorila tvornicu nanocijevi kapaciteta 50 tona godišnje
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.02.2020 / 11:35
Autor: SEEbiz / H
MOSKVA - Ruska kompanija OCSiAI izvijestila je kako je u Novosibirsku pustila u rad tvornicu ugljičnih nanocijevi kapaciteta 50 tona godišnje, za koju tvrdi da je najveća te vrste na svijetu.

"Graphetron 50" - tvornica za sintezu ugljičnih (grafitnih) nanocijevi drugi je OCSiAI-ov pogon. Proizvodni kapacitet postrojenja je 50 tona ugljičnih nanocijevi godišnje.
"Duboko sam uvjeren da ovo nije događaj regionalnog ili čak ruskog, već međunarodnog značaja. Ništa na svijetu ne može se s ovime usporediti. To je industrijska instalacija koja proizvodi materijale čvrstoće 150 puta veće od čelika. Nova tehnološka era je doba digitalnih tehnologija, ali i doba materijala ", rekao je predsjednik uprave korporacije Rosnano u okviru koje djeluje OCSiAI, Anatolij Čubais.

Napomenuo je da su "fantastična svojstva ugljičnih nanocijevi, koje se mogu dodati gotovo bilo kojem materijalu radi povećanja njegove čvrstoće i električnih svojstava, tajna nove ere materijala čiji je doseg i značaj još uvijek teško razumjeti i procijeniti".

"Danas je pokrenuto postrojenje kapaciteta 50 tona. Svjesni smo da nijedna tvrtka na Zemlji nije sposobna proizvesti ni jednu tonu, rekao je Čubais.

OCSiAl je po njegovim riječima dobavljač za 75 posto najvećih tehnoloških tvrtki na svijetu, koje, kako kaže, ne dozvoljavaju objavu svojih imena.

No predsjednik uprave OCSiAl-a Jurij Koropačinski kaže da je tvrtka prošle godine certificirana kao dobavljač kompanijama kao što su LG i Pirelli.

Ugljične nanocijevi jedan su od najviše spominjanih gradivnih blokova nanotehnologije. Znatno su čvršće od čelika, a imaju i izvrsnu toplinsku i električnu vodljivost.

Tagovi: Rusija, kompanija OCSiAI, nanocijevi, Rosnano, Anatolij Čubais
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE