GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rusija zabranila izvoz nekoliko vrsta žitarica

Rusija zabranila izvoz nekoliko vrsta žitarica
ZABRANE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2020 / 17:40
Autor: SEEbiz / H
MOSKVA - Rusija, prva svjetska izvoznica pšenice službeno je u nedjelju objavila da će do 1. srpnja obustaviti izvoz nekoliko vrsta žitarica kao što su pšenica, raž, ječam i kukuruz.

Rusija je početkom travnja odlučila ograničiti izvoz žitarica na sedam milijuna tona do 30. lipnja zbog čega su je kritizirale svjetske organizacije kao što su UN-ova agencija za hranu i poljoprivredu (FAO), zatim Svjetska trgovinska organizacija (WTO) i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) strahujući da će ta ograničenja izazvana pandemijom koronavirusom stvoriti nestašice hrane.

No u nedjelju su te kvote "potpuno iscrpljene", objavilo je rusko ministarstvo poljoprivrede.

Izvoz žitarica "potpuno će se prekinuti do 1. srpnja 2020.", navelo je ministarstvo.

Rusija je najveća svjetska izvoznica pšenice i među najvećim je proizvođačima i izvoznicima žitarica u svijetu.

Ruska vlada je sredinom ožujka objavila da razmatra ograničenje izvoza pojedinih prehrambenih proizvoda zbog pandemije koronavirusa kako bi osigurala stabilnost na domaćem tržištu.

Odluka službene Moskve o obustavi izvoza žitarica do 1. srpnja mogla bi podignuti cijene na burzama, a već u petak takav se trend pokazao na Euronextu.

Svjetska organizacija za hranu (WFP) upozorila je ovaj tjedan da bi se broj ljudi na rubu gladi mogao udvostručiti zbog covida-19 na 250 milijuna gladnih i da je moguća humanitarna katastrofa do kraja 2020.

Tagovi: Rusija, žitarice, pšenica, ječam, kukuruz, Euronext, tržišta hrane, tržišta roba
PROČITAJ I OVO
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE