GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

SAD će preporučiti građanima da ne putuju u 80 posto zemalja svijeta

SAD će preporučiti građanima da ne putuju u 80 posto zemalja svijeta
PREPORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2021 / 08:11
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Američki State Department rekao je u ponedjeljak kako će preporuku građanima da ne putuju u određene države proširiti na oko 80% zemalja diljem svijeta zbog "rizika bez presedana za putnike" uslijed pandemije covida-19.

"Ovo ažuriranje rezultirat će značajnim rastom broja zemalja koje će biti obuhvaćene razinom 4:'Ne putuj', otprilike 80 posto zemalja diljem svijeta", navodi State Department u priopćenju.

State Department takvu preporuku već ima za 34 od oko 200 zemalja, uključujući Čad, Kosovo, Keniju, Brazil, Argentinu, Haiti, Mozambik, Rusiju i Tanzaniju. Planirano proširenje na 80 posto značilo bi dodavanje gotovo 130 zemalja na taj popis.

Većini Amerikanaca već je onemogućeno putovanje u većinu europskih zemalja zbog ograničenja uvedenih uslijed pandemije covida-19, a Washington je zabranio ulazak u zemlju gotovo svim neameričkim građanima koji su nedavno bili u schengenskom prostoru, Kini, Brazilu, Iranu i JAR-u.

State Department navodi da taj potez ne podrazumijeva ponovnu procjenu trenutnih javnozdravstvenih situacija u nekim zemljama nego "odražava prilagodbu sustava preporuka za putovanja kako bi se više oslanjao na postojeće epidemiološke procjene (CDC-a)".

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) zasad nije komentirao.

Ranije ovaj mjesec CDC je priopćio da osobe koje su u potpunosti cijepljene mogu sigurno putovati unutar Sjedinjenih Država s obzirom na "nizak rizik", ali je direktorica CDC-a Rochelle Walensky pozvala Amerikance da ne putuju zbog velikog broja slučajeva koronavirusa diljem zemlje.

"Znamo da trenutačno imamo rastući broj slučajeva. Preporučila bih da se da se ne putuje", kazala je Walensky said. "U ovom trenutku ne preporučujemo putovanja, posebice za osobe koje nisu cijepljene."

Tagovi: preporuke za putovanja, Rochelle Walensky, američki turisti, State Department
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE