GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sam Bankman-Fried ponovno u zatvoru

Sam Bankman-Fried ponovno u zatvoru
ZATVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2023 / 08:59
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki federalni sudac u New Yorku Lewis Kaplan poslao je u petak osnivača propale mjenjačnice kriptovaluta FTX, Sama Bankman-Frieda, natrag u zatvor na zahtjev tužiteljstva zbog optužbi za neovlašteno djelovanje na svjedoke. Bankman-Fried je prošle godine pušten u kućni pritvor nakon što je platio jamčevinu od 250 milijuna dolara.

Smješten je u kućni pritvor u kući svojih roditelja u Palo Altu u Kaliforniji. Bankman-Fried se žalio na odluku o opozivu jamčevine, ali ako ne uspije, ostat će u zatvoru do suđenja koje počinje u listopadu ove godine.

U zahtjevu za ukidanje jamčevine, tužiteljstvo je navelo da je optuženik poslao više od 100 mailova medijima i obavio više od 1000 razgovora s novinarima, uključujući i iznošenje podataka iz privatnog dnevnika svoje bivše zaručnice Caroline Ellison. Lani u prosincu priznala je krivnju kao suoptužena i nagodila se s tužiteljstvom na suradnju u zamjenu za nižu kaznu. Ellison je bivši direktor Alamede.

Tužiteljstvo tvrdi da se radi o pokušaju zastrašivanja svjedoka. S time se složio i sudac Kaplan koji, među ostalim, vodi proces u privatnoj tužbi kolumnistice E. Jean Carroll protiv bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa. "Postoje razlozi za zaključak da je optuženik najmanje dva puta pokušao utjecati na svjedoke", presudio je sudac, javlja poslovna televizija CNBC.

Bankman-Fried je uhićen na Bahamima prošle godine na temelju američke tjeralice, optužujući ga za prijevaru investitora i pljačku depozita svojih klijenata na FTX kripto burzi.

Bankman-Fried optužen je za omogućavanje trgovanja u Alamedi novcem nezakonito uzetim od FTX klijenata. Novac navodno troši na nekretnine i američke političare.

Osnovan 2019., FTX je brzo postao jedna od najvećih svjetskih mjenjačnica digitalnih valuta. Međutim, Bankman-Friedovo kripto-carstvo iznenada se srušilo početkom studenog kada su se kupci masovno povukli nakon izvješća koja su dovela u pitanje neke od njegovih financijskih poteza.

Tagovi: Sam Bankman-Fried, burza FTX
PROČITAJ I OVO
Tehnička analiza sugerira snažan uzlazni trend bitcoina
USPON
Tehnička analiza sugerira snažan uzlazni trend bitcoina
NEW YORK - Dugoročni pokazatelji Bitcoin trenda, 200-dnevni i 200-tjedni pomični prosjek, na najvišim su razinama ikad, a Anthony Pompliano kaže da je BTC "jak kao i uvijek".
Azijska tržišta: Južna Koreja predvodi rast
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Južna Koreja predvodi rast
ŠANGAJ - Južnokorejske dionice predvodile su rast na azijsko-pacifičkim tržištima u utorak nakon što je Wall Street porastao tijekom noći zbog očekivanja da bi Federalne rezerve mogle uskoro smanjiti kamatne stope.
Wall Street: Rast indeksa, oživjele nade da će Fed spustiti kamate
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Rast indeksa, oživjele nade da će Fed spustiti kamate
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a kod investitora su očito porasla očekivanja od Federalnih rezervi o smanjenju kamata.
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Kraš među dobitnicima dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Kraš među dobitnicima dana
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio rast indeksa, ali i nešto veći promet.
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
RAST
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta pratila su dobitke Wall Streeta u ponedjeljak jer je izvještaj o zapošljavanju u SAD-u slabiji od očekivanog potaknuo nade da bi Federalne rezerve mogle uskoro početi snižavati stope.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE