GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Saylor: Rudarsko vijeće obranit će bitcoin od kritičara

Saylor: Rudarsko vijeće obranit će bitcoin od kritičara
KRIPTOVALUTE I ENERGIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2021 / 08:58
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Ovoga tjedna glavna vijest kojom se bave sudionici tržišta kriptovaluta jest sastanak kojeg je organizirao Michael Saylor, CEO MicroStrategyja.

Radi se o sastanku s rudarima bitcoina iz Sjeverne Amerike, a na kojem je sudjelovao i prvi čovjek Tesle Elon Musk. Rezultat - rođeno je Vijeće rudara bitcoina.

Saylor je rekao da je surađivao s izvršnim direktorom Tesle Elonom Muskom i nekolicinom sjevernoameričkih rudara kako bi stvorio labavu organizaciju koja bi mogla objavljivati podatke o potrošnji energije u nastojanju da riješi zabrinutost da kriptovaluta nije ekološka.

"Postalo je prilično jasno da bitcoineri imaju dobru priču, ali to je prilično složena priča i moramo pronaći način da podijelimo svoju priču", rekao je.

Saylor je rekao da je povezao Muska s osam sjevernoameričkih rudara bitcoina kako bi bio domaćin rasprave o potrošnji energije. Članovi osnivači predstavljaju približno 10% hashrate-a ili računarske snage koja osigurava Bitcoin mrežu; većina svjetskog hashrate-a dolazi iz strojeva u Kini. 

"Smatrao je da bismo svi imali koristi ako bismo mogli objaviti podatke o potrošnji energije i izvorima potrošnje energije", rekao je Saylor u utorak.

To nisu informacije koje kriptoindustrija trenutno objavljuje, rekao je Saylor, što drugim stranama omogućuje stvaranje vlastitih modela koji će možda biti manje laskavi za kriptovalutnu industriju.

Međutim, Peter Wall, izvršni direktor člana vijeća Argo Blockchain, rekao je u ponedjeljak da grupa ne planira mijenjati bilo koji aspekt bitcoin ekosustava, već samo riješiti zabrinutosti glede okoliša.

"Mislim da je Elonovo pitanje prvog reda bilo: Hej, možemo li smisliti način objavljivanja ili [pojačati] transparentnost za upotrebu energije u rudarenju bitcoina", rekao je Saylor u utorak.

"Mislim da je prvi korak, da kreiramo protokol za objavljivanje energetskih informacija na način da ih možemo podijeliti sa svijetom, a zatim zajedno raditi kako bismo bili sigurni da slijedimo ciljeve održive energije."

Saylor je odbacio i kritike oko konspirativnosti sastanka i pokušaja uspostave kontrole nad tržištem.

"Da su Saylor i Musk namjeravali tajno pokušati kontrolirati bitcoin privatnim sastankom, ne bi svijetu najavili postojanje sastanka, rekao je Saylor.

"Svi na tom sastanku, uključujući Elona, strastveni su poklonici decentralizacije", rekao je Saylor.

Skupinu više zanima "upravljanje zabrinutostima, posebno neupućenih strana", o potrošnji energije bitcoina, rekao je izvršni direktor.

"Moramo biti sigurni da ljudi koji su neprijateljski raspoloženi prema bitcoinu i neprijateljski raspoloženi prema kripto industriji ne definiraju ove narative i ne definiraju te modele i ne definiraju te metrike", rekao je.

"U nedostatku dobrih informacija ili bilo kakvog odgovora s naše strane, oni će definirati te modele."

Tržište je na sve ovo očito reagiralo pozitivno jer je vrijednost bitcoina jutros porasla na gotovo 39.600 dolara, pet posto iznad vrijednosti otprije 24 sata.

Tagovi: Michael Saylor, Elon Musk, kriptovalute, rudarenje bitcoina, Vijeće rudara bitcoina
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE