GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Scaramucci: Bitcoin će kroz 2-3 godine vrijediti između 50 i 100.000 dolara

Scaramucci: Bitcoin će kroz 2-3 godine vrijediti između 50 i 100.000 dolara
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2023 / 08:13
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Nakon burne 2022. godine, kripto ulagači pokušavaju predvidjeti kada bi mogao biti sljedeći rast bitcoina.

Prošlog tjedna, na kripto konferenciji u St. Moritzu, CNBC je razgovarao s insajderima iz industrije koji su ocrtali 2023. kao godinu opreza. Očekuje se da će bitcoin trgovati unutar raspona, biti osjetljiv na makroekonomsku situaciju kao što je porast kamatnih stopa i nastaviti biti volatilan. Nije vjerojatan novi bull run 2023.

Međutim, stručnjaci s optimizmom gledaju na sljedeću godinu i dalje.

U 2022. cijelo tržište kriptovaluta izgubilo je oko 1,4 trilijuna dolara na vrijednosti s industrijom suočenom s problemima likvidnosti i bankrotima na vrhuncu kolapsa burze FTX. Zaraza se proširila industrijom.

Dok je bitcoin malo porastao početkom godine, u skladu s rizičnom imovinom poput dionica, stručnjaci kažu da bitcoin vjerojatno neće ponovno testirati svoju najvišu vrijednost svih vremena od nešto ispod 69.000 dolara, ali je možda već dotaknuo dno.

"Mislim da ima malo više nedostataka, ali ne mislim da će ih biti puno", rekao je Bill Tai, rizični kapitalist i kripto veteran za CNBC prošlog tjedna.

"Postoji šansa da je [bitcoin] ovdje nekako pao na dno", dodajući da bi mogao pasti čak do 12.000 dolara prije nego što ponovno skoči.

Insajderi iz industrije rekli su da bi promjena u makro situaciji mogla pomoći bitcoinu.

Anthony Scaramucci je 2023. nazvao "godinom oporavka" za bitcoin i predvidio da bi se mogao trgovati za 50.000 do 100.000 dolara za dvije do tri godine.

“Preuzimate rizik, ali također vjerujete u usvajanje [bitcoina]. Dakle, ako usvojanje bude išlo prema očekivanjima, a vjerujem da hoće, ovo bi lako moglo biti imovina od pedeset do sto tisuća dolara u sljedeće dvije do tri godine,” rekao je Scaramucci.

Tai je u međuvremenu rekao da je početak porasta "vjerojatno godinu dana", rekavši da bi se posljedice kolapsa FTX-a mogle nastaviti osjećati još šest do devet mjeseci.

Jean-Baptiste Graftieaux, globalni izvršni direktor mjenjačnice kriptovaluta Bitstamp, rekao je za CNBC prošlog tjedna da bi se sljedeći porast mogao dogoditi tijekom sljedeće dvije godine, navodeći sve veći interes institucionalnih ulagača.

Međutim, Demirors je upozorio da su događaji tijekom 2022. "prouzročili ogromnu štetu reputaciji industrije i klase imovine", dodajući da će "trebati neko vrijeme da se to povjerenje vrati".

Tagovi: bitcoin, kriptovalute, Bitistamp, Jean-Baptiste Graftieaux, Anthony Scaramucci
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE