GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Shanghai CRED Real Estate Stock najavio investicije u Hrvatsku i regiju

Shanghai CRED Real Estate Stock najavio investicije u Hrvatsku i regiju
KINA-REGIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.12.2013 / 11:39
Autor: SEEbiz
ŠANGAJ - U nastavku putovanja kroz Kinu, nakon Pekinga, bivši predsjednik Stjepan Mesić posjetio je i Šangaj. 
U pratnji izaslanstva bivšeg predsjednika Mesića tijekom posjeta Šangaju bili su hrvatski veleposlanik u NR Kini  Nebojša Koharović te predstavnici Chinese Southeast European Buisness Association (CSEBA) – asocijacije iznikle iz privatne inicijative poslovnih ljudi Kine i Istočne i Južne Europe koji se zalažu za kvalitetniju i bržu gospodarsku suradnju.

Kako je rekao Mesić, upravo je cilj ove poslovne inicijative da se suradnja institucionalizira i da ne ovisi samo o državnim mehanizmima, nego i da privatni sektor bude organiziran te traži načine za suradnju. Barijera za ulazak kineskih investicija nema, ponovio je bivši predsjednik Mesić u Šangaju na susretu sa CEFC China Energy Company Limited – jednoj od vodećih kompanija Kine u energetskom sektoru. CEFC također ulaže u zaštitu čovjekove
okoline,  održivi razvoj i organsku poljoprivredu.

Veleposlanik Koharović je naglasio kako je suradnja hrvatskog gospodarstva s gradom Šangajem u strateškom fokusu hrvatske Vlade, što je već rečeno za posjete ministrice vanjskih poslova Pusić, te će sigurno biti jedna od najvažnijih tema za vrijeme posjete predsjednika RH Ive Josipovića Kini tijekom iduće godine. Hrvatska ima dugu tradiciju suradnje sa Šangajem te će uložiti dodatni napor kako bi unaprijedila taj odnos.

Poslovna asocijacija CSEBA u Šangaju predstavila je  nekoliko konkretnih projekata iz Hrvatske, ali i regije. Na području zaštite okoliša predstavljen je projekt tvrtke Hidra Force - proizvodnje električne energije iz riječnih tokova i derivacijskih kanala – javnosti projekt poznat kao "plutajuće hidroelektrane", zatim projekt tvrtke
Cor Brevis – smanjenje emisije štetnih plinova u termoelektranama na ugljen te projekt na području zaštite voda.

U regiji postoji još mnogo projekata koji su spremni na suradnju s kineskim partnerima, rekao je predsjednik CSEBE, no za ove prve korake o kojima smo razgovarali tijekom prošlog susreta, pripreme dokumentacije te organizaciju uzvratne posjete kineske poslovne delegacije Hrvatskoj za procjenu početka realizacije projekata i ulazak CEFC China Energy Company Limited u članstvo CSEBA-e više je od očekivanog. Predstavnici CSEBA-e zahvalili su na iskazanom interesu te dogovorili dostavu zatražene dokumentacije. Po završetku, bivši predsjednik Mesić i predstavnici poslovne asocijacije CSEBA otišli su na sastanak sa Shanghai CRED Real Estate Stock Co. Ltd, gdje su nastavno prijašnjim susretima, dogovorili otvaranje Ureda u Šangaju i investiranje kapitala u jedan građevinski projekt.

Kao i prošli puta, bivši predsjednik Mesić se i ovoga puta susreo sa Upravom Industrial and Commercial Bank of China Ltd. (ICBC), razgovarajući na temu otvaranja podružnice i u RH jer kako kaže Mesić, kineski partneri osjećat će se sigurnije ako je u regiji gdje žele investirati prisutna i neka od kineskih vodećih banaka.

Izaslanstvo je posjetilo i dogradonačelnika Šangaja koji će podržati suradnju s Hrvatskom te biti domaćin predsjedniku Josipoviću pri njegovoj posjeti Kini 2014. CSEBA je informirala dogradonačelnika o susretu sa Shanghai association for international economic & tehnical development koji su ponudili u ime grada Šangaja pomoć u osnivanju ureda CSEBE te je dogovorena prezentacija projekata njihovim tvrtkama koje žele prodor u regiju Jugoistocne Europe.
Tagovi: Stjepan Mesić, CSEBA, Mario Rendulić, Shanghai CRED Real Estate Stock, Chinese Southeast European Buisness Association, CEFC, China Energy Company Limited, Industrial and Commercial Bank of China
PROČITAJ I OVO
Interomnia kreće u preuzimanje KSG brokera
BROKERI
Interomnia kreće u preuzimanje KSG brokera
ZAGREB - Interomnia d.o.o., jedna od vodećih domaćih brokerskih kuća u osiguranju i reosiguranju, započela je pregovore o preuzimanju konkurentskog društva KSG Broker d.o.o., najavljuje direktorica Interomnie Paulina Fudurić.
Azijska tržišta: Indeksi prekinuli negativni niz
U PLUSU
Azijska tržišta: Indeksi prekinuli negativni niz
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica porasle, prvi put nakon pet dana, jer je ulagače ohrabrilo novo smanjenje kamatnih stopa u Kini, što bi trebalo podržati rast drugog po veličini svjetskog gospodarstva.
Wall Street ponovno pao, čeka se povećanje kamata
KOREKCIJA
Wall Street ponovno pao, čeka se povećanje kamata
NEW YORK – Na Wall Streetu su cijene dionica znatno pale i u srijedu, drugi dan zaredom, pri čemu je Nasdaq indeks zaronio u područje korekcije jer u očekivanju povećanja kamatnih stopa američke središnje banke rastu prinosi na državne obveznice.
Beogradska berza: Blagi rast indeksa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Blagi rast indeksa
BEOGRAD – Investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija je ponovo posustala, dok su indeksi Beogradske berze dodatno ojačali nakon jučerašnejg snažnog rasta.
Zagrebačka burza: Ericsson najzaslužniji za devetnaesti uzastopni rast CROBEX-a
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson najzaslužniji za devetnaesti uzastopni rast CROBEX-a
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su glavni dionički indeksi nastavili rasti, pri čemu Crobex indeks već 19. dan zaredom, dosegnuvši novu najvišu razinu u gotovo pet godina, ali uz promet tek nešto veći od 10 milijuna kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE