GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sinčić: Karamarko sam treba podnijeti ostavku

Sinčić: Karamarko sam treba podnijeti ostavku
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.05.2016 / 19:08
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik Živog zida i zastupnik u Hrvatskom saboru Ivan Sinčić ustvrdio je u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u dva" da bi šef HDZ-a Tomislav Karamarko sam trebao podnijeti ostavku na dužnost potpredsjednika Vlade, zbog poslovnog odnosa njegove supruge sa savjetnikom MOL-a Josipom Petrovićem.

"To što se događa sa supružnicima Karamarko stvarno je skandal i politička sramota i korupcija. Zamislite, ja sam Karamarko, hrvatski domoljub, borim se za hrvatske interese, za imovinu hrvatskih građana, da Hrvatskoj bude što bolje, borim se da Ina bude naša i to kažem na sva zvona, a u isto vrijeme moja supruga radi protiv hrvatskih interesa", naveo je Sinčić.

Sinčić je ustvrdio da je još u predsjedničkoj kampanji postavljao pitanje vlasništva Ine, zašto nekoliko stotina Mađara radi bez ugovora o radu, zašto su otpušteni ljudi, zašto se išla 'gasiti' rafinerija u Sisku, zašto smo izgubili polja u Siriji, zašto neki ljudi koji su izašli iz Ine u isto vrijeme rade u Tifonu koji je u vlasništvu Mola.

"To je sukob interesa, a ovo je samo nastavak toga", rekao je Sinčić.

Upitan kakva je Karamarkova buduća pozicija, Sinčić je kazao da Karamarko može tisuću puta biti kriv, ali mu se ništa neće dogoditi ako se ne pokrenu postupci ili ako ga Sabor ne smijeni.

"Gledat ćemo još jednu priču, kao što smo gledali Sanadera toliko dugo, a imao je toliko afera iza sebe", ustvrdio je čelnik Živog zida, jedini zastupnik te stranke u Saboru.

Po njegovom mišljenju, sve ovisi o Mostu. "Ako im proradi savjest, glasat će za smjenu Karamarka i onda će to biti njegov politički kraj", dodao je.

Na novinarsku napomenu da su u Mostu zauzeli poziciju kako Karamarkov slučaj nije njihov, već problem HDZ-a, Sinčić je rekao da, za razliku od Mosta, HDZ može lako obnoviti svoju političku potporu.

Sinčić smatra da bi Most jasno treba iznijeti svoj stav i reći 'ovo je sramota za hrvatsku državu'. "Nema tu puno mjesta niti ga treba biti za kalkulaciju", rekao je.

Živi zid je, prema Sinčićevim riječima, prekinuo pregovore s Mostom 2015. u Stonu, onog časa kada su vidjeli da Božo Petrov nema namjere raditi 'treću opciju' nego da želi biti pomagač Karamarku.

Sinčić kaže da na sljedećim izborima neće koalirati s SDP-om ni HDZ-om, a nakon svega niti s Mostom.

Za premijera Tihomira Oreškovića rekao je da sumnja u njegove namjere jer je došao na dužnost premijera kako bi u Hrvatsku doveo farmaceutske korporacije. Protivi se najavljenoj privatizaciji državnih tvrtki jer smatra da je "bolje biti dužan s imovinom nego dužan bez imovine".

Tagovi: Ivan Vilibor Sinčić, Tomislav Karamarko, Ana Karamarko, Živi zid, Rafinerija Sisak
PROČITAJ I OVO
Otkazana većina najvažnijih europskih božićnih sajmova
BEZ SLAVLJA
Otkazana većina najvažnijih europskih božićnih sajmova
BERLIN - Svijet je ove godine sve podredio borbi protiv koronavirusa. Zemlje pokušavaju zaustaviti pandemiju raznim mjerama koje ometaju život i slobode ljudi. Virus još ne pokazuje znakove smirivanja, stoga se zemlje i gradovi već pripremaju za drugačiju sezonu praznika u prosincu.
Zagrebačka burza: Snažan rast tjednog prometa, HT u fokusu
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Snažan rast tjednog prometa, HT u fokusu
ZAGREB - Vrhunac sezone objava devetomjesečnih poslovnih rezultata vratio je živost na Zagrebačku burzu.
Urbana revitalizacija: Split bi mogao postati nova Barcelona
PROJEKTI
Urbana revitalizacija: Split bi mogao postati nova Barcelona
ZAGREB - Pandemija koronavirusa osobito je teško pogodila svjetsku turističku industriju. COVID-19 promijenit će turizam, ali neće ga zaustaviti.
Norveški stabilizacijski fond teško pronalazi zelene projekte
PROJEKTI
Norveški stabilizacijski fond teško pronalazi zelene projekte
OSLO - Norveški stabilizacijski fond ima problema s pronalaženjem projekata vezanih uz obnovljive izvore energije koji nisu uvršten u burzovni kotaciju, a želio bi u njih investirati, rekao je novi izvršni direktor fonda Nicolai Tangen.
WHO: Testovi na koronavirus trebaju imati veću ulogu u međunarodnom prometu
STAVOVI
WHO: Testovi na koronavirus trebaju imati veću ulogu u međunarodnom prometu
ŽENEVA - Testovi na koronavirus u međunarodnom prometu bi se trebali koristiti češće od karanena, rekao je u petak čelnik odbora za izvanredne situacije WHO-a Didier Houssin.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE