GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Singapur je vodeći svjetski pomorski grad

Singapur je vodeći svjetski pomorski grad
NA VRHU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2024 / 17:00
Autor: SEEbiz
SINGAPUR - Izvješće DNV-a i Menon Economicsa o vodećim pomorskim gradovima zabilježilo je samo jednu promjenu u prvih pet, a Oslo je zamijenio Tokio na petom mjestu.

Nalazi izvješća predstavljeni su na svečanom ručku koji je održala Singapurska pomorska zaklada (SMF) tijekom dana otvaranja Singapurskog pomorskog tjedna.

Singapur je izbio na prvo mjesto, a slijede ga Rotterdam, London, Šangaj i Oslo.

Studija uspoređuje svaki pomorski grad na pet stupova – pomorski centri, pomorske financije i pravo, pomorska tehnologija, luke i logistika te atraktivnost i konkurentnost.

Singapur je zauzeo prvo mjesto u tri od pet stupova - zadržavši svoju poziciju lidera u atraktivnosti i konkurentnosti i pretekavši Atenu i Šangaj u centrima za otpremu odnosno lukama i logistici.

Malo je vjerojatno da će ovaj grad-država u jugoistočnoj Aziji uskoro prepustiti svoje vodeće mjesto. Dr. Shahrin Osman, direktor poslovnog razvoja, Maritime Advisory i koautor izvješća, rekao je: „Singapur je nedvojbeno vodeće svjetsko središte na čelu pomorske industrije. Čini se da na njega ne utječu mnoge promjene koje trenutno zahvataju sektor i očekuje se da će zadržati svoje prvo mjesto sljedećih pet godina kroz provedbu dosljedne strategije za inovacije i ulaganja u zelenu transformaciju i digitalne tehnologije.”

Izvan prvih pet bilo je nekih dramatičnijih promjena koje je istaknuo dr. Erik Jakobsen, partner i predsjednik Menon Economics. Hong Kong, koji je 2019. bio na 4. mjestu, sada je pao na 12. mjesto. S druge strane, Abu Dhabi je napredovao za deset mjesta, na 22. mjesto.

Tagovi: Singapur, pomorstvo, luke, tokyo, oslo, šangaj, rotterdam,
PROČITAJ I OVO
Goldman Sachs ne očekuje smanjenje kamata prije rujna
KAMATNE STOPE
Goldman Sachs ne očekuje smanjenje kamata prije rujna
NEW YORK - Njujorška bankarska korporacija Goldman Sachs objavila je da ne očekuje da će američka središnja banka Fed smanjiti kamatne stope prije rujna.
Komen Bujas: Cijene u ugostiteljstvu i turizmu će rasti, ali ne kao lani
PREDVIĐANJA
Komen Bujas: Cijene u ugostiteljstvu i turizmu će rasti, ali ne kao lani
ZAGREB - Primjenom proširenog Kolektivnog ugovora u ugostiteljstvu, od 1. svibnja minimalne plaće povećavaju se prosječno 17 posto za temeljna ugostiteljska zanimanja.
Od lipnja uspon na Eiffelov toranj skuplji za petinu
POSKUPLJENJA
Od lipnja uspon na Eiffelov toranj skuplji za petinu
PARIZ - Kako bi prikupili više novca za hitne restauratorske radove, gradsko vijeće Pariza izglasalo je povećanje cijene ulaznice za Eiffelov toranj. Ulaznice za odrasle sljedeći mjesec bit će skuplje za 20 posto.
Ljubljanska borza: Telekom Slovenije dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: Telekom Slovenije dobitnik tjedna
LJUBLJANA - Na Ljubljanskoj burzi ovaj je tjedan vladalo optimistično ozračje, a indeks SBI TOP je ojačao oko pola posto. Pogurale su ga cijene gotovo svih najvažnijih dionica, osim dionica Zavarovalnice Triglav.
Odlični rezultati NLB-a, Krke i Save Re
SJAJNE BROJKE
Odlični rezultati NLB-a, Krke i Save Re
LJUBLJANA - Tri slovenske bluechip kompanije ostvarile su sjajne rezultate u prvom kvartalu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE