GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Skijališta u Austriji otvorena, ali bez stranih turista

Skijališta u Austriji otvorena, ali bez stranih turista
SKIJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.12.2020 / 11:54
Autor: SEEbiz / H
SALZBURG - U Austriji su u četvrtak uz stroge mjere higijene otvorena skijališta no zbog restrikcija pri ulasku u zemlju skijališta za strane turiste ostaju nepristupačna.

S obzirom na to da trenutne mjere borbe protiv širenja zaraze koronavirusom omogućavaju sportske aktivnosti na otvorenom, skijališta su otvorena za lokalne stanovnike i za domaće goste koji dolaze na jednodnevne izlete.

Prekogranični turizam je gotovo onemogućen zbog pravila o desetodnevnoj samoizolaciji za sve koji prelaze granice koje na snagu stupa ove subote.

Osim toga su do sredine siječnja zatvoreni svi hoteli. Rad je zabranjen i svim ugostiteljskim objektima.

Za skijaše obavezne su FFP2 maske tijekom boravka u gondolama žičara ili čekanja u redu. Neka skijališta, poput Saalbacha, su ostala zatvorena te su najavila tužbu protiv ove mjere obrazlažući to činjenicom da su kontrole gotovo nemoguće a odgovornost u slučaju zaraze snose vlasnici žičara.

Zimovalište Ischgl, koje je u ožujku dospjelo u medije kao jedan od centara zaraze koronavirusom, će s otvaranjem svojih skijališta pričekati do siječnja u nadi da će tada biti ukinuta mjera samoizolacije.

Trenutno bi skijanje na nekim stazama oko Ischgla bilo nemoguće zbog toga što jedan dio staza završava u Švicarskoj pa bi nakon povratka na austrijski dio skijališta skijaši morali otići u samoizolaciju.

Mnoga skijališta u Austriji kritiziraju visoke troškove održavanja higijenskih uvjeta na stazama što rentabilno poslovanje čini nemogućim.

Tagovi: austrijska skijališta, skijanje, Austrija
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
Azijska tržišta: Mješovita izvedba indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Mješovita izvedba indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta bila su mješovita nakon velike rasprodaje u utorak, a trgovci su pratili trgovinske podatke iz Japana i Singapura u srijedu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE