GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Škorić: Do kraja rujna montaža kompletne rasponske konstrukcije Pelješkog mosta

Škorić: Do kraja rujna montaža kompletne rasponske konstrukcije Pelješkog mosta
PELJEŠKI MOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2021 / 21:03
Autor: SEEbiz
KOMARNA - Premijer Andrej Plenković prošetao je u utorak poslijepodne Pelješkim mostom.

Dionicu dugu tristotinjak metara prešao je u pratnji resornog ministra prometa, Olega Butkovića i predsjednika Uprave Hrvatskih cesta, Josipa Škorića, koji su ga upoznali s dinamikom radova na mostu.

Istaknuto je da je već postavljena polovina rasponske konstrukcije mosta, te da će se Komarna i Brijesta spojiti u rujnu ove godine.

- Danas smo se imali priliku po prvi put prošetati Pelješkim mostom. Preostale su još 24 rasponske konstrukcije koje će doći tijekom svibnja iz Kine. Most napreduje i na jesen ćemo povezati jug s ostalim dijelom Dubrovačko-neretvanske županije te ostvariti teritorijalni integritet RH. To je i najveće postignuće ovog projekta vrijednog 526 milijuna eura, kazao je premijer Plenković.

I ministar Butković zadovoljan je dinamikom radova na Pelješkom mostu, piše Dubrovački vjesnik.

- U prometnu infrastrukturu ulažemo više od 25 milijardi kuna, ali Pelješki most ima simboličan značaj. Usprkos pandemiji koja je zadesila čitav svijet radovi na mostu napreduju i na svu sreću nije bilo velikih zastoja. Do kraja rujna će biti spojena čitava rasponska konstrukcija, a već početkom naredne godine most će biti spreman za tehnički pregled - pojasnio je ministar Oleg Butković, naglašavajući da bi kompletan projekt Pelješkog mosta s pristupnim cestama trebao biti završen do ljeta 2022.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić rekao je kako radovi napreduju dobrim intenzitetom te očekuje da će se do kraja rujna montirati kompletna rasponska konstrukcija, nakon čega ide opremanje i završni radovi. Istaknuo je i da jako dobro idu radovi oko pristupnih cesta.

- S pelješke strane je spojena konstrukcija u dužini od 210 metara, a s neretvanske 320 metara. U zadnjem tjednu svibnja dolazi i zadnja pošiljka dijelova za rasponsku konstrukciju. Radovi napreduju i na pristupnim cestama mostu. Probijen je i drugi tunel Kamenice u dužini 499 metara i optimistični smo što se tiče završetka druge faze radova na pristupnim cestama. Na kraju ostaju treća i četvrta faza takozvana stonska obilaznica. Nakon početnih teškoća radovi napreduju. Ključna mjesta na trasi, tuneli Supava i Polakovica se užurbano rade. Između ova dva tunela će se graditi most preko stonskog zaljeva dužine 500 metara. U splitskom škveru je završen najduži čelični element za taj most, dužine 93 metra - pojasnio je Škorić.

Tagovi: Josip Škorić, Pelješki most, Hrvatske ceste, Andrej Plenković, Oleg Butković, China Road and Bridge Corporation
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE