GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovensko tržište kapitala najpovoljnije u regiji

Slovensko tržište kapitala najpovoljnije u regiji
LJSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.08.2021 / 21:22
Autor: SEEbiz / Ilirika
ANALIZA - Na slovenskom tržištu dionica vrlo dobre poslovne rezultate za prvu polovicu godine objavila su oba najveća osiguravajuća društva.

Na temelju tekućeg poslovanja i uzimajući u obzir predviđeno stanje, Triglav grupa očekuje da će godišnja dobit do 2021. godine biti u planiranom rasponu između 85 i 95 milijuna eura, dok je Sava Re zabilježila polugodišnju neto dobit od 43,5 milijuna eura odnosno 82,3 posto planirane dobiti za cijelu ovu godinu.

Dionice Triglav grupe i Sava Re već su ove godine dobile vrijednost od 18 odnosno 56 posto, ne uzimajući u obzir isplatu lipanjskih dividendi. Ukratko, unatoč ovogodišnjem porastu cijena dionica dva najveća domaća osiguravajuća društva, obje ostaju dobra ulaganja u smislu njihovih dobrih performansi i usporedivih društava u inozemstvu.

Naravno, zanimljiva domaća ulaganja na domaćem burzi, osim oba osiguravajuća društva, još uvijek uključuju tvrtke poput Krke, NLB-a, Cinkarne Celje, Telekoma Slovenije i Petrola.

Unatoč ovogodišnjem rastu od 33% (bez isplate dividendi), domaće tržište Prve kotacije Ljubljanske burze i dalje je po svim pokazateljima i dalje najjeftinije tržište u regiji, koje se može pohvaliti najnižom zaduženošću, vrlo visokim dividendama i dobrim izgledima za daljnje rast.

Tagovi: Ljubljanska borza, SBI TOP, Petrol, Sava Re, Triglav, Nova ljubljanska banka, Telekom Slovenije, dividenda
PROČITAJ I OVO
Hrvatska navodnjava samo dva posto poljoprivrednih površina
NAVODNJAVANJE
Hrvatska navodnjava samo dva posto poljoprivrednih površina
ZAGREB – Uz rat u Ukrajini, ozbiljna prijetnja nestašici hrane i uzrok njezinog poskupljenja je i suša koja je ove godine pogodila Europu, a time i Hrvatsku, a u budućnosti će se takva situacija samo pogoršavati.
Vrijednost dolara pod pritiskom zbog usporavanja inflacije
TJEDNI FOREX
Vrijednost dolara pod pritiskom zbog usporavanja inflacije
ZAGREB - Tečaj američke valute protekloga tjedna na svjetskim deviznim tržištima našao se na udaru prodaja, nakon što su podaci o američkoj inflaciji ukazali na njezino usporavanje, otvarajući prostor Fedu da u budućnosti popusti s agresivnim podizanjem kamatnih stopa.
Svjetska tržišta: Snažan uzlet Wall Streeta četvrti tjedan zaredom
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Snažan uzlet Wall Streeta četvrti tjedan zaredom
ZAGREB - Na Wall Streetu su indeksi protekloga tjedna porasli za otprilike tri posto, ostvarivši dobitke četvrti tjedan zaredom zahvaljujući znakovima posustajanja inflacije, što ostavlja prostora Fedu za manje agresivno podizanje kamatnih stopa u idućim mjesecima, a to je ojačalo povjerenje investitora u nastavak oporavka tržišta dionica.
Kako se Europa suočava s globalnom krizom hrane?
HRANA
Kako se Europa suočava s globalnom krizom hrane?
ZAGREB - Stalan nadzor, ublažavanje propisa i nastavak uvoza žitarica - neke su od mjera kojima EU pokušava spriječiti nestašicu hrane u jeku globalne krize s najvišim cijenama namirnica u povijesti, piše ENR (European Newsroom), projekt 16 europskih novinskih agencija, među kojima je i Hina.
Zagrebačka burza: Rast indeksa, Ericsson NT dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Rast indeksa, Ericsson NT dobitnik tjedna
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi potekloga tjedna glavni dionički indeksi snažno su porasli, za više od dva posto, prateći pozitivna kretanja na svjetskim burzama uslijed znakova o usporavanju inflacije u SAD-u, pri čemu su svi sektori bili na dobitku,.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE