GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sporazum o jačanju turističkih ponuda Dubrovnika, Kotora i Hutova blata

Sporazum o jačanju turističkih ponuda Dubrovnika, Kotora i Hutova blata
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.09.2020 / 12:17
Autor: SEEbiz
MOSTAR - Predstavnici Parka prirode Hutova blata, iz južnog dijela Hercegovine, potpisali su sporazum vrijedan 1,7 milijuna eura s partnerima iz sveučilišne i turističke zajednice u Dubrovniku i Kotoru, čiji je cilj ojačati turističku ponudu ovih regija uz financijsku potporu iz fondova EU-a.

Kako su u petak izvijestili iz Parka prirode Hutova blata, ovaj projekt je krenuo s realizacijom i namijenjen je jačanju turističke ponude kroz istraživanje prekogranične vodne bioraznolikosti te kako bi se omogućilo bolje upravljanje i održivo korištenje prirodne i kulturne baštine. Potpisom sporazuma, Park prirode Hutovo blato dobit će grant vrijednosti 212.000 eura iz fondova Europske unije u sklopu Programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014 – 2020.

Direktor Parka prirode Hutovo blato Nikola Zovko izjavio je kako je ovaj projekt od iznimne važnosti za daljnji razvoj turističke ponude parka, ali i čitave regije.

Po njegovim riječima, Hutovo blato će kroz ovaj projekt proširiti ponudu organiziranjem turističkog kampa, obučiti osoblje za vođenje posjetitelja kroz park i razviti novu tematsku rutu koja će omogućiti izravan pristup turista u prirodne ljepote parka. “Rezultat svih partnera će se pratiti kroz povećanje broja turističkih posjeta. Očekujem kako će ovaj projekt rezultirati daljnjim unapređenjem ponude i naravno održivom razvoju i opstanku ovog svjetski priznatog, jedinstvenog močvarnog područja“, rekao je direktor Zovko.

Kroz ovaj projekt naziva EXChAngE razvija se i novi turistički proizvod - plava propusnica, koja će omogućiti posjetu rutama Dubrovnika s akvatorijem, Kotora s akvatorijem te Mostara -Starog mosta i rijeke Neretve uz Hutovo blato s vodenom stazom.

Hutovo blato je park prirode i zaštićeno močvarno područje. Zahvaljujući blizini i utjecaju Jadranskog mora, izobilju vode okružene kraško-brdovitim terenom, biološka raznolikost vegetacije Hutova blata je iznimno vrijedna. Ovo područje je dom 240 vrsta ptica močvarica, 44 vrste riba i jegulje, 11 vrsta gmazova, preko 700 vrsta biljaka, kao i neistraženog broja insekata, kukaca i gljiva. Smatra se jednim od najvećih zimovališta ptica u Europi.

Tagovi: Dubrovnik, Kotor, Hutovo blato
PROČITAJ I OVO
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE