GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sporazum o jačanju turističkih ponuda Dubrovnika, Kotora i Hutova blata

Sporazum o jačanju turističkih ponuda Dubrovnika, Kotora i Hutova blata
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.09.2020 / 12:17
Autor: SEEbiz
MOSTAR - Predstavnici Parka prirode Hutova blata, iz južnog dijela Hercegovine, potpisali su sporazum vrijedan 1,7 milijuna eura s partnerima iz sveučilišne i turističke zajednice u Dubrovniku i Kotoru, čiji je cilj ojačati turističku ponudu ovih regija uz financijsku potporu iz fondova EU-a.

Kako su u petak izvijestili iz Parka prirode Hutova blata, ovaj projekt je krenuo s realizacijom i namijenjen je jačanju turističke ponude kroz istraživanje prekogranične vodne bioraznolikosti te kako bi se omogućilo bolje upravljanje i održivo korištenje prirodne i kulturne baštine. Potpisom sporazuma, Park prirode Hutovo blato dobit će grant vrijednosti 212.000 eura iz fondova Europske unije u sklopu Programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014 – 2020.

Direktor Parka prirode Hutovo blato Nikola Zovko izjavio je kako je ovaj projekt od iznimne važnosti za daljnji razvoj turističke ponude parka, ali i čitave regije.

Po njegovim riječima, Hutovo blato će kroz ovaj projekt proširiti ponudu organiziranjem turističkog kampa, obučiti osoblje za vođenje posjetitelja kroz park i razviti novu tematsku rutu koja će omogućiti izravan pristup turista u prirodne ljepote parka. “Rezultat svih partnera će se pratiti kroz povećanje broja turističkih posjeta. Očekujem kako će ovaj projekt rezultirati daljnjim unapređenjem ponude i naravno održivom razvoju i opstanku ovog svjetski priznatog, jedinstvenog močvarnog područja“, rekao je direktor Zovko.

Kroz ovaj projekt naziva EXChAngE razvija se i novi turistički proizvod - plava propusnica, koja će omogućiti posjetu rutama Dubrovnika s akvatorijem, Kotora s akvatorijem te Mostara -Starog mosta i rijeke Neretve uz Hutovo blato s vodenom stazom.

Hutovo blato je park prirode i zaštićeno močvarno područje. Zahvaljujući blizini i utjecaju Jadranskog mora, izobilju vode okružene kraško-brdovitim terenom, biološka raznolikost vegetacije Hutova blata je iznimno vrijedna. Ovo područje je dom 240 vrsta ptica močvarica, 44 vrste riba i jegulje, 11 vrsta gmazova, preko 700 vrsta biljaka, kao i neistraženog broja insekata, kukaca i gljiva. Smatra se jednim od najvećih zimovališta ptica u Europi.

Tagovi: Dubrovnik, Kotor, Hutovo blato
PROČITAJ I OVO
Urbana revitalizacija: Split bi mogao postati nova Barcelona
PROJEKTI
Urbana revitalizacija: Split bi mogao postati nova Barcelona
ZAGREB - Pandemija koronavirusa osobito je teško pogodila svjetsku turističku industriju. COVID-19 promijenit će turizam, ali neće ga zaustaviti.
Norveški stabilizacijski fond teško pronalazi zelene projekte
PROJEKTI
Norveški stabilizacijski fond teško pronalazi zelene projekte
OSLO - Norveški stabilizacijski fond ima problema s pronalaženjem projekata vezanih uz obnovljive izvore energije koji nisu uvršten u burzovni kotaciju, a želio bi u njih investirati, rekao je novi izvršni direktor fonda Nicolai Tangen.
WHO: Testovi na koronavirus trebaju imati veću ulogu u međunarodnom prometu
STAVOVI
WHO: Testovi na koronavirus trebaju imati veću ulogu u međunarodnom prometu
ŽENEVA - Testovi na koronavirus u međunarodnom prometu bi se trebali koristiti češće od karanena, rekao je u petak čelnik odbora za izvanredne situacije WHO-a Didier Houssin.
U Srbiji u septembru 43,1 odsto manje turista
OŠTAR PAD
U Srbiji u septembru 43,1 odsto manje turista
BEOGRAD - U Srbiji je u septembru ove godine boravilo 43,1 odsto manje turista nego u istom mesecu 2019, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).
Zagrebačka burza: Podravka u fokusu investitora, promet slab
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Podravka u fokusu investitora, promet slab
ZAGREB - Na Zagrebačkoj se burzi u petak su indeksi ojačali, prekinuvši 2-dnevni pad, no uz vrlo skroman promet, dok su u fokusu ulagača bila poslovna izvješća kompanija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE