GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Staničić: Na razini smo ciljanih 60 posto rekordne 2019. godine

Staničić: Na razini smo ciljanih 60 posto rekordne 2019. godine
SOLIDNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.07.2021 / 08:59
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice rekao je u Dnevniku HRT-a, kako prema podacima eVisitora u Hrvatskoj trenutno boravi 870 tisuća turista, a najviše ih je iz Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke i Poljske. Najposjećenije destinacije su Poreč, Rovinj, Vir, Mali Lošinj i Medulin.

- Trenutno samo na razini 42 posto više od lani kada gledamo samo srpanj, a kada gledamo kumulativno, onda smo blizu 35 posto u odnosu na prošlu godinu, a kada gledamo 2019. rekordnu godinu onda smo dostigli ciljanih 60 posto, naglasio je u izjavi za HRT.

Govori kako nam situacija što se tiče pandemije ne ide u prilog s obzirom na činjenicu da raste broj zaraženih, ali da je Hrvatska i dalje u narančastom i ona je percipirana kao najsigurnija turistička destinacija na Mediteranu.

- Ovo je poziv svima da se pridržavaju mjera i da se cijepe kako bi se suzbila pandemija i osigurao nastavak uspješne turističke sezone, rekao je Staničić.

Od sutra su stroži uvjeti za ulazak u Hrvatsku turista iz Velike Britanije i Rusije. Nije dovoljno da budu cijepljeni, već moraju imati i negativan PCR test.

- Ova mjera je dobrodošla. Mislim da će i sami Britanci prihvatiti mjeru koja će dodatno osigurati njihov boravak u Hrvatskoj. Nemamo povratnih informacija s tih tržišta o negativnim konotacijama zbog dodatne mjere. Što više, broj letova koji se najavljuje u sljedećim tjednima, za očekivati je veći broj britanskih turista, a trenutno ih je oko 5 tisuća, istaknuo je.

Staničić govori kako je Hrvatska turistička zajednica već duži period u smislu promidžbenih aktivnosti na glavnim emitivnim tržištima pokazala visoki stupanj fleksibilnosti u provođenju svih marketinških kampanja. Kako kaže, brojke govore da je dobro odrađen posao.

- Oko 70 posto turističkih radnika je procijepljeno, a turisti zasigurno pozdravljaju tu činjenicu budući da su turistički radnici u direktnom kontaktu s njima, rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice.

Tagovi: Kristijan Staničić, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE