GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stratezi JPMorgana zabrinuti za bitcoin

Stratezi JPMorgana zabrinuti za bitcoin
BITCOIN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2021 / 08:23
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Kad je u posljednjih nekoliko navrata Nikolaos Panigirtzoglou svjedočlio ovako negativnom trendu u cijeni bitcoina, kupci bi se vratili i spriječili dublju korekciju. Ovoga puta, strateg JPMorgana je zabrinut.

Ako se najveća kriptovaluta uskoro ne uspije probiti iznad 60.000 američkih dolara, signal impulsa srušit će se, napisali su stratezi predvođeni Panigirtzoglouom u utorak. Vjerojatno su trgovci, uključujući savjetnike za trgovinu robom (CTA) i kripto fondove, barem djelomično bili iza skupljanja dugoročnih futuresa bitcoina posljednjih tjedana, kao i odmotavanja proteklih dana, rekli su.

"Tijekom posljednjih nekoliko dana bitcoin futures tržišta doživjela su oštru likvidaciju na sličan način kao sredinom veljače prošle godine, sredinom siječnja 2020. ili krajem prošlog studenog", rekli su stratezi.

"Signali zamaha prirodno će s ove razine propadati nekoliko mjeseci, s obzirom na njihovu još uvijek povišenu razinu."

U ta tri prethodna slučaja ukupni impuls protoka bio je dovoljno jak da omogući bitcoinu da se brzo probije iznad ključnih razina, a prinosi su se gomilali u režiji maloprodajnih trgovaca, napomenuo je JPMorgan.

"Hoćemo li ponoviti te prethodne epizode u trenutnoj konjukturi, tek ćemo vidjeti", rekli su stratezi.

Vjerojatnost da će se to ponoviti čini se manjom, jer opadanje impulsa djeluje naprednije i time ga je teže preokrenuti, dodaju. Priljevi u bitcoin fondove također se čine slabima, rekli su.

Bitcoin je narastao na čak 64.870 dolara u vrijeme Coinbaseovog izlaska na burzu prije tjedan dana, ali se povukao ispod 60.000 dolara. Kriptovaluta je od početka godine u plusu od oko 90%.

Tagovi: bitcoin, JPMorgan, kriptovalute, Nikolaos Panigirtzoglou
PROČITAJ I OVO
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE