GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stratezi JPMorgana zabrinuti za bitcoin

Stratezi JPMorgana zabrinuti za bitcoin
BITCOIN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2021 / 08:23
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Kad je u posljednjih nekoliko navrata Nikolaos Panigirtzoglou svjedočlio ovako negativnom trendu u cijeni bitcoina, kupci bi se vratili i spriječili dublju korekciju. Ovoga puta, strateg JPMorgana je zabrinut.

Ako se najveća kriptovaluta uskoro ne uspije probiti iznad 60.000 američkih dolara, signal impulsa srušit će se, napisali su stratezi predvođeni Panigirtzoglouom u utorak. Vjerojatno su trgovci, uključujući savjetnike za trgovinu robom (CTA) i kripto fondove, barem djelomično bili iza skupljanja dugoročnih futuresa bitcoina posljednjih tjedana, kao i odmotavanja proteklih dana, rekli su.

"Tijekom posljednjih nekoliko dana bitcoin futures tržišta doživjela su oštru likvidaciju na sličan način kao sredinom veljače prošle godine, sredinom siječnja 2020. ili krajem prošlog studenog", rekli su stratezi.

"Signali zamaha prirodno će s ove razine propadati nekoliko mjeseci, s obzirom na njihovu još uvijek povišenu razinu."

U ta tri prethodna slučaja ukupni impuls protoka bio je dovoljno jak da omogući bitcoinu da se brzo probije iznad ključnih razina, a prinosi su se gomilali u režiji maloprodajnih trgovaca, napomenuo je JPMorgan.

"Hoćemo li ponoviti te prethodne epizode u trenutnoj konjukturi, tek ćemo vidjeti", rekli su stratezi.

Vjerojatnost da će se to ponoviti čini se manjom, jer opadanje impulsa djeluje naprednije i time ga je teže preokrenuti, dodaju. Priljevi u bitcoin fondove također se čine slabima, rekli su.

Bitcoin je narastao na čak 64.870 dolara u vrijeme Coinbaseovog izlaska na burzu prije tjedan dana, ali se povukao ispod 60.000 dolara. Kriptovaluta je od početka godine u plusu od oko 90%.

Tagovi: bitcoin, JPMorgan, kriptovalute, Nikolaos Panigirtzoglou
PROČITAJ I OVO
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
HRANA
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
ZAGREB - Znanstvenici upozoravaju da će cijene hrane konstantno rasti. Klimatske promjene, a posebno rastuće temperature, mogu uzrokovati povećanje cijena hrane za 3,2 posto godišnje, prema novoj studiji u Njemačkoj.
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TOKYO - Japanske su dionice pale najviše među azijskim tržištima u četvrtak, dok su australske dionice dosegnule rekordnu razinu, potpomognute jačanjem dionica rudarstva.
Hrvatski analitičar iz JPMorgana nema dobre vijesti za optimiste
PREDVIĐANJA
Hrvatski analitičar iz JPMorgana nema dobre vijesti za optimiste
NEW YORK - Čini se da se petomjesečni uspon američkih dionica bliži kraju. Ali ako pitate hrvatskog analitičara Dubravka Lakosa-Bujasa iz JPMorgan Chase Co., ulagači možda neće vidjeti da će doći kad dođe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE