GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Suosnivač propale Terre krije se u Srbiji

Suosnivač propale Terre krije se u Srbiji
POTRAGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.12.2022 / 09:53
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Globalna potraga za kontroverznim osnivačem i izvršnim direktorom Terraform Labsa Do Kwonom i dalje traje, a južnokorejske vlasti sada vjeruju da je on u Srbiji nakon što je napustio Singapur u rujnu.

Prema izvješću Chosun Media od 11. prosinca, južnokorejske vlasti pratile su dojavu o tome gdje se Do Kwon nalazi, sugerirajući da je on sada u Srbiji i uspjele su to potvrditi.

"Nedavno smo dobili obavještajne podatke da je izvršni direktor Kwon u Srbiji i pokazalo se da je to istina", rekao je jedan dužnosnik.

U izvješću se također navodi da je Ministarstvo financija Južne Koreje "u procesu traženja suradnje od srpske vlade" u sklopu istrage.

Južnokorejske vlasti su bile u potrazi za Do Kwonom od propasti Terre, ali čini se da do sada nisu imale puno sreće u određivanju njegove lokacije.

Pretpostavlja se da se 31-godišnjak preselio u Singapur krajem travnja, neposredno prije šokantnog kolapsa ekosustava Terra.

Dana 14. rujna, Jedinica za financijske i vrijednosne papire Ureda tužitelja južnog okruga Seula izdala je nalog za uhićenje protiv Kwona zbog navodnog kršenja južnokorejskih zakona o tržištu kapitala.

Otprilike u to vrijeme, vlasti u Singapuru potvrdile su da Kwon više nije u zemlji, te da se pretpostavlja da je odletio u Dubai u tranzitu na novo nepoznato odredište.

Ubrzo nakon toga, 26. rujna, Interpol je također navodno izdao "crvenu tjeralicu" protiv Kwona. Od 11. prosinca, međutim, čini se da Do Kwon nije dodan u Interpolovu bazu podataka Red Notice na web stranici.

Ministarstvo vanjskih poslova Južne Koreje izdalo je 6. listopada nalog da Kwon preda svoju putovnicu. Ministarstvo je dodalo da bi nepoštivanje uvjeta rezultiralo potpunim poništenjem njegove putovnice.

Kasnije tog mjeseca, tužitelji u Južnoj Koreji potvrdili su izvještaje da je Do Kwon odletio u Dubai radi mogućeg zaustavljanja prije nego što se uputio na drugo odredište — koje je, kako se ispostavilo, možda bila Srbija.

Ako se ispostavi da je Do Kwon u Srbiji, ostaje za vidjeti koje, ako uopće, pravne konce mogu povući iz Južne Koreje da se pokuša izručiti osnivač Terraform Labsa.

Dok je Južna Koreja sklopila bilateralni ugovor o izručenju s 31 državom, Srbija nije među njima. No, Južna Koreja je sklopila i mnogo širi multilateralni ugovor o izručenju s Vijećem Europe, čiji je potpisnik i Srbija.

Kwon je tvrdio da nije "u bijegu" i da se "ne trudi sakriti se." Nastavio je biti aktivan na društvenim mrežama tijekom posljednjih nekoliko mjeseci.

Kolaps ekosustava Terra u svibnju djelomično je izazvan depeggingom njegovog algoritamskog stablecoina Terra USD Classic, USTC (bivši UST), koji je zauzvrat oborio njegovu sestrinsku imovinu Luna Classic, LUNC (bivši LUNA) za gotovo 100%.

Cointelegraph je kontaktirao predstavnike Terraform Labsa za komentar, ali nije odmah dobio odgovor.

Tagovi: Do Kwon, Terra, Terra USD, Terraform Labs, Srbija, Dubai
PROČITAJ I OVO
Musk smatra da bi dolar mogao postati bezvrijedan
UPOZORENJE
Musk smatra da bi dolar mogao postati bezvrijedan
NEW YORK - Elon Musk izazvao je brojne reakcije zbog objave o velikom državnom dugu Sjedinjenih Američkih Država, te je upozorio kako će američki dolar postati bezvrijedan ako se ništa ne poduzme.
Grayscaleov GBTC bilježi prve neto priljeve od lansiranja
ETF-ovi
Grayscaleov GBTC bilježi prve neto priljeve od lansiranja
NEW YORK - Grayscale Investments ostvario je prvi dan neto pozitivnih priljeva za burzovni fond (ETF) Grayscale Bitcoin Trust. To se dogodilo nakon gotovo četiri mjeseca kontinuiranog odljeva od njegove konverzije u spot Bitcoin ETF u siječnju.
Prvi vlak Euronight stigao iz Bratislave u Split
TURIZAM
Prvi vlak Euronight stigao iz Bratislave u Split
SPLIT - Danas je u Split iz Bratislave (Slovačka) stigao prvi vlak EuroNight, koji će prometovati do 5. listopada ove godine prema Splitu. Riječ je o liniji Slovačke željeznice (ZSSK) u suradnji s austrijskim željeznicama ÖBB koja iz Bratislave prema Splitu prometuje preko Beča.
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, tehnološki sektor najveći dobitnik
RAST
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, tehnološki sektor najveći dobitnik
NEW YORK - Burzovni indeksi u New Yorku zaključili su petak dobar tjedan. To se, prema analitičarima, najviše može pripisati izvješću Ministarstva rada o stanju na tržištu rada u travnju.
Grčki turizam imao rekordnu 2023. unatoč požarima
REKORDI
Grčki turizam imao rekordnu 2023. unatoč požarima
ATENA - Prošle godine, unatoč velikim požarima, prihodi grčkog turističkog sektora porasli su za 16,5 posto na rekordnih 20,6 milijardi eura u usporedbi s prethodnom godinom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE