GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Svjetske i europske nagrade za lošinjski spa i održivi turizam

Svjetske i europske nagrade za lošinjski spa i održivi turizam
NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2021 / 13:08
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Otok Lošinj se ovih dana dodatno potvrdio na međunarodnoj turističkoj mapi, s nagradama malološinjskom hotelu Belleuve za najbolju spa i wellness ponudu u svijetu, te projektu "Lošinjski loger Nerezinac" za drugo mjesto među najboljim europskim projektima održivog kulturnog turizma.

O svjetski prestižnoj nagradi "World's Best Hotel Spa 2021", koja se inače prema izboru međunarodne organizacije World Spa Awards od 2015. dodjeljuje vrhunskim i luksuznim hotelima u svijetu, izvijestili su iz kompanije Jadranka, pod čijim brendom "Lošinj Hotels&Villas" posluje i hotel Bellevue, kategoriziran s pet zvjezdica i smješten u uvali Čikat.

Uz ostalo, taj hotel u ponudi ima i hotelsku spa i wellness ponudu pod nazivom "Spa Clinic", za što je i dobio nagradu za najbolje u svijetu, čime se, kako ističu iz Jadranke, "popeo na sam vrh svjetske ponude".

Osim u svijetu, taj je hotelski spa Bellevuea osvojio i nagradu za najbolji u Europi "Europe's Best Hotel Spa 2021" te nagradu "Croatia's Best Hotel Spa", što je, kako kaže direktorica hotela Melissa Metler, oduševilo sve u tom hotelu.

U istom izboru, još je jedan Jadrankin hotel, Vitality Punta iz Velog Lošinja osvojio nagradu, kao najbolji hotel s wellnessom u Hrvaskoj "Croatia's Best Wellness Retreat 2021", dodaju iz Jadranke.

O nagradi projektu održivog kulturnog turizma "Lošinjski loger Nerezinac" izvijestili su u petak pak iz Turističke zajednice grada Malog Lošinja, dodajući da su je dobili u sklopu 14. međunarodne konferencije za kulturni turizam u Europi, koju je 21. listopada organizirala Europska kulturna turistička mreža (ECTN) u Ateni.

Taj je lošinjski projekt osvojio 2. mjesto u kategoriji "Archaeological Sites and Museums as Cultural Tourism Attractions", dok je ispred njega, na prvom mjestu Muzej krapinskih neandertalaca i nalazište Hušnjakovo, a na 3. Gradski muzej Zenica, Bosna i Hercegovina.

Na tom događanju u Ateni, a kako iznose iz malološinjske Turističke zajednice, nagrade su raznim projektima iz cijele Europe dodijeljene u još pet kategorija, među kojima je primjerice prvo mjesto pripalo Rabu u kategoriji "Walking Tourism and Slow Travel - Synergies with Cultural Tourism" za rapski arheološki muzej na otvorenom, a nagrađen je i u jednoj kategoriji s 3. mjestom i Muzej čokolade iz Zagreba.

ECTN je jedina paneuropska mreža kulturnog turizma, organizacija okrenuta razvoju i promociji kulturnog turizma, koja od 2009. iz Bruxellesu spaja profesionalace u turizmu i kulturi različitih regija Europe.

Loger Nerezinac je vrijedan primjerak tradicionalne brodogradnje, a od 2010. upisan je i na listi zaštićenih kulturnih dobara Ministarstva kulture RH, te je obnovljen suradnjom mnogih stručnjaka iz raznih ustanova do lokalnih majstora, po uzoru na lošinjske logere s kraja 19. stoljeća.

Tagovi: otok Lošinj, Lošinj, hotel Bellevue, Jadranka
PROČITAJ I OVO
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE