GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tehnološki i farmaceutski sektor najzdraviji u doba korone

Tehnološki i farmaceutski sektor najzdraviji u doba korone
DOBITNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.05.2020 / 11:35
Autor: SEEbiz
ANALIZA - Najbolji poslovni rezultati za prvo tromjesečje ove godine ostvareni su u tehnološkoj i zdravstvenoj industriji u SAD-u, gdje su softverski i farmaceutski sektor izašli na vidjelo nakon rasta zarade i prihoda.

U prvom su tromjesečju prihodi i dobit porasli za 9, odnosno 13 posto.

S druge strane, američki farmaceutski sektor ostvario je rast prihoda od 10 posto i rast dobiti od 16 posto. Očekuju se dobri rezultati za oba sektora u drugom tromjesečju. Stoga nije iznenađujuće da su i ove godine lideri u pogledu tržišnih prinosa, pišu analitičari ljubljanske Ilirike.

Očekuje se da će se ovaj proces nastaviti, jer sektori imaju dobru ravnotežu između očekivane profitabilnosti i rizika, a tržište to nagrađuje. Industrijski sektor je niži na ljestvici ovog omjera. Uz to, ne smijemo zaboraviti da je industrijski sektor u padu i prije pojave pandemije.

Njemačka industrijska proizvodnja, na primjer, već je bila "bolesna" prije početka 19. godine: smanjila se 14 mjeseci zaredom prije pandemije. To znači da su softverski i farmaceutski sektori još uvijek zanimljiviji od industrijskog sektora sa stajališta investitora.

Idućega tjedna očekujemo tromjesečna izvješća Nikea, Broadcoma, Toshibe, Tiffany & Co i Zoom Video Communicationsa. Ulagači će također idućega tjedna skrenuti pozornost na konferenciju ECB-a, jer će dužnosnici ECB-a najaviti sve promjene u monetarnoj politici. Priljev makroekonomskih podataka usredotočit će se na podatke o tržištu rada i podatke o proizvodnoj i uslužnoj djelatnosti u Sjedinjenim Državama, kao i podatke o njemačkoj nezaposlenosti.

Tagovi: financijsko tržište, farmaceutska industrija, Nike, Broadcom, Toshiba, Tiffany & Co, Zoom
PROČITAJ I OVO
CVC Capital Partners priprema IPO
JAVNA PONUDA
CVC Capital Partners priprema IPO
LONDON - CVC Capital Partners, moćni luksemburški fond koji upravlja imovinom vrijednom 186 milijardi eura kroz niz investicijskih strategija, namjerava prikupiti više od 1,25 milijardi eura u inicijalnoj javnoj ponudi na amsterdamskoj burzi i ciljat će na procjenu između 13 i 15 milijardi eura.
Azijska tržišta: Oštar pad indeksa zbog izraelsko-iranskih tenzija
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oštar pad indeksa zbog izraelsko-iranskih tenzija
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta rasprodana su dok svijet čeka odgovor Izraela na zračni napad Irana tijekom vikenda. Većina velikih tržišta u Aziji izgubila je oko 2%.
Wall Street: Očekivani izraelski napad srušio indekse
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Očekivani izraelski napad srušio indekse
NEW YORK - Američki indeksi pali su na početku novog tjedna jer su rastući prinosi i zabrinutost zbog sukoba na Bliskom istoku zasjenili snažne podatke Goldman Sachsa o zaradi.
Singapur je vodeći svjetski pomorski grad
NA VRHU
Singapur je vodeći svjetski pomorski grad
SINGAPUR - Izvješće DNV-a i Menon Economicsa o vodećim pomorskim gradovima zabilježilo je samo jednu promjenu u prvih pet, a Oslo je zamijenio Tokio na petom mjestu.
Zagrebačka burza: ETF-ovi dominirali prometom, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: ETF-ovi dominirali prometom, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Početak novog tjedna na Zagrebačkoj je burzi donio različite smjerove indeksa i nešto bolju likvidnost.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE