GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tehnološki i farmaceutski sektor najzdraviji u doba korone

Tehnološki i farmaceutski sektor najzdraviji u doba korone
DOBITNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.05.2020 / 11:35
Autor: SEEbiz
ANALIZA - Najbolji poslovni rezultati za prvo tromjesečje ove godine ostvareni su u tehnološkoj i zdravstvenoj industriji u SAD-u, gdje su softverski i farmaceutski sektor izašli na vidjelo nakon rasta zarade i prihoda.

U prvom su tromjesečju prihodi i dobit porasli za 9, odnosno 13 posto.

S druge strane, američki farmaceutski sektor ostvario je rast prihoda od 10 posto i rast dobiti od 16 posto. Očekuju se dobri rezultati za oba sektora u drugom tromjesečju. Stoga nije iznenađujuće da su i ove godine lideri u pogledu tržišnih prinosa, pišu analitičari ljubljanske Ilirike.

Očekuje se da će se ovaj proces nastaviti, jer sektori imaju dobru ravnotežu između očekivane profitabilnosti i rizika, a tržište to nagrađuje. Industrijski sektor je niži na ljestvici ovog omjera. Uz to, ne smijemo zaboraviti da je industrijski sektor u padu i prije pojave pandemije.

Njemačka industrijska proizvodnja, na primjer, već je bila "bolesna" prije početka 19. godine: smanjila se 14 mjeseci zaredom prije pandemije. To znači da su softverski i farmaceutski sektori još uvijek zanimljiviji od industrijskog sektora sa stajališta investitora.

Idućega tjedna očekujemo tromjesečna izvješća Nikea, Broadcoma, Toshibe, Tiffany & Co i Zoom Video Communicationsa. Ulagači će također idućega tjedna skrenuti pozornost na konferenciju ECB-a, jer će dužnosnici ECB-a najaviti sve promjene u monetarnoj politici. Priljev makroekonomskih podataka usredotočit će se na podatke o tržištu rada i podatke o proizvodnoj i uslužnoj djelatnosti u Sjedinjenim Državama, kao i podatke o njemačkoj nezaposlenosti.

Tagovi: financijsko tržište, farmaceutska industrija, Nike, Broadcom, Toshiba, Tiffany & Co, Zoom
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Atlantic Grupa u fokusu, Dukat dobitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic Grupa u fokusu, Dukat dobitnik dana
ZAGREB - Kraj tjedna donio je korekciju indeksa na Zagrebačkoj burzi no i znatno veći promet no prethodnih dana.
Cijene svinjetine u Njemačkoj snažno pale zbog zaraze u velikoj klaonici
MESO
Cijene svinjetine u Njemačkoj snažno pale zbog zaraze u velikoj klaonici
BERLIN - Cijene svinjetine u Njemačkoj naglo su pale nakon zatvaranja klaonice Toennies među čijim se radnicima proširila zaraza koronavirusom, pa su poljoprivrednici prisiljeni prodavati životinje po niskim cijenama.
Ekocid u malostonskom zaljevu: Školjkama prijeti masovni pomor
UŽASNO
Ekocid u malostonskom zaljevu: Školjkama prijeti masovni pomor
METKOVIĆ - Je li na jugu hrvatskog jadrana na pomolu novi ekocid koji će katastrofalne posljedice imati na domaću marikulturu i u konačnici gastronomiju. Udruga Stonski školjkari obavijestila je javnost pismom u kojem ukazuje na problematiku lokacije i tehnologije odabrane za izgradnju novog Županijskog centra za gospodarenje otpadom (CGO) u Lučinom razdolju.
Korona povećala plaćanje karticama
KARTICE
Korona povećala plaćanje karticama
BEOGRAD - Tokom maja korisnici su 70 odsto više plaćali Visa karticama u odnosu na mart mesec prošle godine. To, kako je saopštila ova kartičarska kompanija, pokazuju rezultati prvog regionalnog istraživanja "U korak sa digitalnom budućnošću" sprovedeno na uzorku od 500 korisnika kartica u zemljama regiona, starosti od 18 do 55 godina.
Gradonačelnik Novalje traži zabranu održavanja svih zabava na Zrću i Katarelcu
ZAHTJEVI
Gradonačelnik Novalje traži zabranu održavanja svih zabava na Zrću i Katarelcu

NOVALJA - Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao sjednicu putem videokonferencije nakon čega su objavljeni detalji važni za trenutnu situaciju po pitanju provođenja protuepidemijskih mjera na tome području.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE