GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tender za novu dionicu autoputa u Crnoj Gori krajem 2024.

Tender za novu dionicu autoputa u Crnoj Gori krajem 2024.
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2023 / 12:16
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Državni tajnik u Ministarstvu kapitalnih investicija Admir Šahmanović ističe da su pregovori o drugoj dionici autoceste počeli, te da je država od Europske komisije dobila bespovratna sredstva od šest milijuna eura za ažuriranje studije izvodljivosti cijele dionice te izradu projektne i natječajne dokumentacie za sljedeću dionicu Mateševo-Andrijevica.

Bit će potrebno oko 500 milijuna eura, a očekuju i pomoć Europske unije s povoljnim kreditom, pa se nadaju da će natječaji biti raspisani krajem 2024. godine.

On je gostujući u emisiji "Link" Radija Crne Gore istaknuo da će vrijednost projekta te dionice iznositi najvjerojatnije 500 milijuna eura za 22 kilometra ceste.

“Riječ je o zahtjevnoj ruti i pregovaramo s Europskom razvojnom bankom o kreditnom aranžmanu od 300 milijuna uz kamatu od jedan posto, ostatak od 200 milijuna osigurali bismo u obliku bespovratnih sredstava iz investicijskog europskog financijskog okvira. Nadamo se da će tenderi biti raspisani krajem 2024. godine, a da će dionica biti završena u naredne dvije do tri godine“, kazao je Šahmanović.

Dodaje kako su inicirali da se dionica Andrijevica-Murino-Čakor-Peć uključi u mrežu TNT koridora, čime ćemo moći aplicirati za sredstva Europske komisije za poboljšanje prometne infrastrukture. U tijeku je i natječaj za izbor konzultanta za izradu projekta geomehanike za cestu Plav – Dečani.

Šahmanović naglašava da se u mnogim projektima suočavaju s problemom loše projektne dokumentacije, pa tako i u ovom koji su morali dopunjavati kroz novi natječaj, za koji očekuju da će uskoro biti okončan.

Tagovi: autoput u Crnoj Gori, Admir Šahmanović
PROČITAJ I OVO
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE