GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tether tvrdi da ima oko 1,6 milijardi dolara viška rezervi za potporu svog USDT stablecoina

Tether tvrdi da ima oko 1,6 milijardi dolara viška rezervi za potporu svog USDT stablecoina
KRIPTO SCENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2023 / 09:21
Autor: SEEbiz / CNBC
NEW YORK - Tvrtka za kriptovalute Tether procjenjuje da će ostvariti 700 milijuna dolara dobiti u ožujskom tromjesečju, podižući svoje ukupne višak rezervi na više od milijardu dolara, rekao je tehnološki direktor tvrtke za CNBC, otkrivajući najnovije brojke po prvi put.

Tether izdaje USDT stablecoin, koji je vezan jedan prema jedan za američki dolar. USDT je potpomognut imovinom iz stvarnog svijeta kao što su fiat valuta i državne obveznice SAD-a, tako da je uvijek jedan prema jedan otkupljiv s američkim dolarom.

Stablecoine koriste trgovci za ulazak i izlazak iz različitih kriptovaluta bez potrebe za pretvaranjem novca natrag u fiat valute.

Tijekom godina izdavatelji stablecoina bili su kritizirani da nisu dovoljno transparentni s vrstom imovine koju drže u svojim rezervama za potporu svoje digitalne valute. Tether je držao komercijalne papire ili kratkoročne, neosigurane dugove koje su izdale tvrtke. No Tether nije otkrio vrstu tvrtki ili geografsku lokaciju tvrtki od kojih je preuzeo dug.

Tether je na kraju prodao sve svoje komercijalne posjede i preselio se u američke riznice, koje se smatraju stabilnijom i pouzdanijom imovinom. Tvrtka izdaje takozvane potvrde, izvješća revizora kako bi potvrdila rezerve tvrtke i imovinu koju posjeduje.

Posljednje izvješće koje je Tether objavio za prosinačko tromjesečje pokazalo je da ima više imovine nego obveza.

Tether je potom u veljači otkrio da je u prosinačkom tromjesečju zaradio 700 milijuna dolara dobiti. Ukupna imovina tvrtke nakon što se oduzmu obveze iznosi 960,6 milijuna dolara.

Paolo Ardoino, Tetherov glavni tehnološki direktor, rekao je da kompanija procjenjuje da će se višak rezervi povećati za 700 milijuna dolara u tekućem tromjesečju, koje još nije gotovo. To bi povećalo Tetherov višak rezervi na 1,66 milijardi dolara. I to bi bilo prvi put da Tether prelazi granicu od milijardu dolara.

Tagovi: Tether, USDT stablecoin, kriptovalute, Paul Ardoino
PROČITAJ I OVO
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
HRANA
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
ZAGREB - Znanstvenici upozoravaju da će cijene hrane konstantno rasti. Klimatske promjene, a posebno rastuće temperature, mogu uzrokovati povećanje cijena hrane za 3,2 posto godišnje, prema novoj studiji u Njemačkoj.
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TOKYO - Japanske su dionice pale najviše među azijskim tržištima u četvrtak, dok su australske dionice dosegnule rekordnu razinu, potpomognute jačanjem dionica rudarstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE