GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Težak pad bitcoina i ethera

Težak pad bitcoina i ethera
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.12.2021 / 08:30
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Vrijednost bitcoina oštro su pale u ranim jutarnjim satima subote, potonuvši za više od 10%, na najnižu razinu od blizu 43.000 dolara.

Najistaknutija svjetska kriptovaluta smanjila je gubitke nakon toga, na oko 47.607 dolara. Ipak, bitcoin je pao za više od 16% u posljednja 24 sata, navodi Coindesk.

Cijena ethera također je pala za više od 10% na najnižu razinu od blizu 3500 dolara. Vratio se nešto kasnije, trgovajući blizu 3888 dolara, piše tportal.

Ether, drugi najveći digitalni novčić na svijetu po tržišnoj vrijednosti, izgubio je više od 14% u posljednja 24 sata, prema Coindesku.

Obje kriptovalute doživjele su turbulentnu trgovinu otkako se pojavila varijanta omicron. Dana 26. studenoga, bitcoin je dosegao najnižu razinu u sedam tjedana blizu 54.000 dolara, službeno je ušao na teritorij medvjeđeg tržišta.

Bitcoin je pao za više od 20% u odnosu na najvišu razinu svih vremena od blizu 69.000 dolara, koju je dosegla početkom studenog. Medvjeđa tržišta se obično definiraju kao pad od 20% ili više od nedavnih maksimuma.

Pad na najnižu razinu od kraja rujna dolazi nakon neizvjesnosti uzrokovanih Omicron varijantom COVID-19 i rastućom nelagodom Federalnih rezervi (Fed) zbog visoke inflacije. U utorak je predsjednik Fed-a Jerome Powell povukao riječ "prolazno" iz rasprave o inflaciji što je izazvalo dodatn e nestabilnosti na tržištima.

No, neki koriste ovu situaciju kao priliku da "kupe kad je jeftino". Predsjednik El Salvadora Nayib Bukele, čija zemlja drži bitcoin u svojoj bilanci, objavio je da je njegova država realizirala još jednu kupnju 150 BTC-a za oko 48.700 dolara svaki.

Tagovi: kriptovalute, bitcoin, Binance, ether, rudarenje bitcoina
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE