GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tražena cijena zagrebačkog stana u godini smanjena 5,2%

Tražena cijena zagrebačkog stana u godini smanjena 5,2%
PAD CIJENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2014 / 10:45
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prema Indeksu cijena nekretnina kojeg izrađuje Centar Nekretnina, tražene cijene nekretnina, na mjesečnoj razni više su za 0,5%, dok su u odnosu na godinu ranije niže za 3,6%. 

U siječnju 2014. u odnosu na prosinac 2013. cijene nekretnina na zagrebačkom tržištu su niže za svega 0,2%. Na godišnjoj razini, u odnosu na siječanj 2013. tražene cijene nekretnina u Zagrebu i okolici ostvarile su pad od 5,2%. Važno je napomenuti da je indeks i dalje ispod razine 2006. godine.

Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u listopadu iznosi 1.561 eura/m2, što je malo manje u odnosu na prosinac (0,3%), a 5,8% niže u odnosu na siječanj 2013. godine.U odnosu na isto razdoblje prošle godine, tražene cijene stanova u Zagrebu su pale u svim četvrtima, osim na Trešnjevci jug i donjoj Dubravi. U samo dvije četvrti u Zagrebu prosječne tražene cijene stanova su iznad 2.000 kuna. Najskuplji stanovi su i dalje u gradskoj četvrti Medveščak, s prosječnom cijenom od 2.152 eura/m2, a slijede ih stanovi u gradskoj četvrti Centar s cijenom od 2.036 eura/m2. Najniže cijene stanova su u Sesvetama, gdje prosječna cijena u prosincu iznosi 1.123 eura/m2 te u  Novom zagrebu – Istok gdje je cijena 1.324 eura/m2. 

Osim cijena u Zagrebu na godišnjoj razini padaju i cijene nekretnina na Jadranu (-1,6%). Na mjesečnoj razini, u odnosu na prosinac cijene su više za 1,8%.

Tražena cijena kuća na Jadranu, u prosincu je iznosila 1.553 eura/m2 što je 0,7% više nego prošli mjesec, a 3,7% manje u odnosu na siječanj 2013. Prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu u odnosu na prošli mjesec viša je za 1,7%, dok je na godišnjoj razini viša za 0,9% i iznosi 2.032 eura/m2. Osim u Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji tražene cijene apartmana više su od 2.000 eura i u Primorsko-goranskoj te Istarskoj županiji.

 S druge strane, najpovoljnije nekretnine za odmor su vikendice u Zadarskoj županiji s cijenom od 1.658 eura/m2.Prosječna tražena cijena stana na Jadranu u odnosu na prosinac je viša za 2,4% i iznosi 1.594 eura/m2. U odnosu na godinu dana ranije tražena cijena stanova je niža za 1,9%. Kada pogledamo kretanje cijena stanova u najvećim hrvatskim gradovima, cijene stanova u Splitu su u odnosu na siječanj 2013. godine čak 8,1% niže, dok su u Rijeci pale za 2,2%. Prosječna tražena cijena stana u Splitu u siječnju iznosi 2.131 eura/m2, a u Rijeci znatno manje, 1.522 eura/m2. Cijene stanova u Osijeku u odnosu na prošlu godinu pale su za 1,6%.

Tagovi: tržište nekretnina, tražene cijene stanova, nekretnine, Trešnjevka, Centar, Jadran
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi nadoknadili jučerašnje gubitke
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi nadoknadili jučerašnje gubitke
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak su indeksi ojačali 0,4 posto, i više nego nadoknadivši gubitke od prethodnoga dana, no i dalje uz mršav promet, jer nema važnijih poslovnih vijesti.
Europski indeksi rastu osmi dan zaredom
UZLET
Europski indeksi rastu osmi dan zaredom
FRANKFURT - Na europskim su burzama u utorak cijene dionica porasle osmi dan zaredom, što je njihov najduži pozitivni niz u više od dvije godine, jer ulagači vjeruju da će središnje banke i dalje voditi popustljivu monetarnu politiku.
Tehnička analiza: Kupovni signali za bitcoin i ether
KRIPTOVALUTE
Tehnička analiza: Kupovni signali za bitcoin i ether

NEW YORK - Tehnički analitičari smatraju da je nakon mjesec dana stagnacije došlo vrijeme za novi rast bitcoina i ethera.

Od danas ponovo vozom od Beograda do Bara
PUTOVANJA
Od danas ponovo vozom od Beograda do Bara
BAR - Dnevni međunarodni brzi voz na relaciji Bar – Beograd – Bar počeće danas opet da saobraća, saopšteno je iz Željezničkog prevoza Crne Gore ŽPCG.
Hrvatska postaje prva COVID-safe destinacija, to donosi značajne koristi
TURISTIČKA SEZONA
Hrvatska postaje prva COVID-safe destinacija, to donosi značajne koristi
BERLIN - S obzirom na to da ADAC ima 22 milijuna članova, jasno je kakve koristi nam to donosi, rekla je Brnjac nakon sastanka pojasnivši kako bi konkretiziranje suradnje uvelike pridonijelo vidljivosti Hrvatske i olakšavanju dolazaka njemačkim gostima u našu zemlju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE