GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tražene cijene nekretnina u Zagrebu u godini pale 3%

Tražene cijene nekretnina u Zagrebu u godini pale 3%
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2015 / 13:01
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tražene cijene nekretnina na mjesečnoj razini u laganom su padu (-0,3%) dok su na godišnjoj razini u padu od 1,8%, pokazuje Indeksa cijena nekretnina kojeg izrađuje CentarNekretnina.
U 2006. godini cijene nekretnina na Jadranu, uz povremena kolebanja, prate rast cijena nekretnina u Zagrebu. Međutim, već početkom 2007. godine cijene nekretnina na Jadranu pokazuju brži rast u odnosu na one u Zagrebu. Sredinom 2008. cijene i na Jadranu i u Zagrebu su se ustabilile, i njihova razlika se više ne povećava.

Od 2011. godine razlika u indeksima se ponovno povećava i od onda se razlika nije ustabilila, iako općenito kretanja cijena nekretnina u Zagrebu prate cijene nekretnina na Jadranu. Ovaj mjesec tražene cijene nekretnina u Zagrebu, u odnosu na prošli mjesec su u laganom padu (0,3%) dok su cijene nekretnina na Jadranu u porastu od 2,4%.

Cijene nekretnina na zagrebačkom tržištu u lipnju 2015. u odnosu na svibanj niže su za 0,3%. Na godišnjoj razini tražene cijene nekretnina u Zagrebu i okolici niže su za 3,0% u odnosu na lipanj 2014. Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u lipnju iznosila je 1.574 eura/m2, što je 0,3% manje nego u svibnju te 2,4% manje u odnosu na lipanj 2014. godine. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, tražene cijene stanova u Zagrebu su pale u većini gradskih četvrti. Do porasta cijena u odnosu na prošlu godinu došlo je u gradskim četvrtima Medveščak (0,9%), Maksimir (2,4%) te na zapadu Novog Zagreba (3,5%). Najskuplji stanovi su i dalje u gradskoj četvrti Medveščak, s prosječnom cijenom od  2.021 euro/m2, a slijede ih stanovi u gradskoj četvrti Centar s prosječnom cijenom od 1.974 eura/m2.  Najniže cijene stanova su u Sesvetama, gdje prosječna cijena u lipnju iznosi  1.148 eura/m2.  
 
Na godišnjoj razini cijene nekretnina na Jadranu padaju (-3,0%). Na mjesečnoj razini, u odnosu na svibanj cijene su više, i to za 2,4%.
Tražena cijena kuća na Jadranu, u lipnju je iznosila 1.596 eura/m2 što je 2,7% više nego prethodnog mjeseca, a 4,0% više u odnosu na lipanj 2014.
Prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu u odnosu na svibanj nije se mijenjala, dok je na godišnjoj razini niža za 1,3% i iznosi 1.993 eura/m2.

Osim u Dubrovačko-neretvanskoj, gdje su cijene nekretnina očekivano najviše te Splitsko-dalmatinskoj županiji, tražene cijene apartmana više su od 2.000 eura i u Primorsko-goranskoj županiji. Prosječna cijena kvadrata vikendice u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u lipnju je iznosila 2.567 eura/m2, u Splitsko-dalmatinskoj županiji 2.180 eura/m2, dok je u Primorsko-goranskoj županiji prosječna tražena cijena apartmana u lipnju iznosila 2.173 eura/m2. S druge strane, najpovoljnije nekretnine za odmor su vikendice u Istarskoj županiji s cijenom od 1.720 eura/m2 te Zadarskoj županiji s 1.754 eura/m2.
 
Prosječna tražena cijena stana na Jadranu u odnosu na svibanj viša je za 5,0% i iznosi 1.628 eura/m2. U odnosu na godinu dana ranije tražena cijena stanova je niža za 4,2%.  Kada pogledamo kretanje cijena stanova u najvećim hrvatskim gradovima, prosječna cijena stana u Splitu je u odnosu na svibanj niža za 0,3% i iznosi 2.184 eura/m2. U Rijeci je prosječna tražena cijena stana u lipnju iznosila 1.466 eura/m2, što je 0,4% više nego u svibnju, dok je u Zadru iznosila 1.926 eura/m2, odnosno 0,5% niže u odnosu na prethodni mjesec.
 

Tagovi: tražene cijene nekretnina, Zagreb, Jadran, Dubrovnik, Istra, tržište nekretnina
PROČITAJ I OVO
Europski indeksi rastu osmi dan zaredom
UZLET
Europski indeksi rastu osmi dan zaredom
FRANKFURT - Na europskim su burzama u utorak cijene dionica porasle osmi dan zaredom, što je njihov najduži pozitivni niz u više od dvije godine, jer ulagači vjeruju da će središnje banke i dalje voditi popustljivu monetarnu politiku.
Tehnička analiza: Kupovni signali za bitcoin i ether
KRIPTOVALUTE
Tehnička analiza: Kupovni signali za bitcoin i ether

NEW YORK - Tehnički analitičari smatraju da je nakon mjesec dana stagnacije došlo vrijeme za novi rast bitcoina i ethera.

Od danas ponovo vozom od Beograda do Bara
PUTOVANJA
Od danas ponovo vozom od Beograda do Bara
BAR - Dnevni međunarodni brzi voz na relaciji Bar – Beograd – Bar počeće danas opet da saobraća, saopšteno je iz Željezničkog prevoza Crne Gore ŽPCG.
Hrvatska postaje prva COVID-safe destinacija, to donosi značajne koristi
TURISTIČKA SEZONA
Hrvatska postaje prva COVID-safe destinacija, to donosi značajne koristi
BERLIN - S obzirom na to da ADAC ima 22 milijuna članova, jasno je kakve koristi nam to donosi, rekla je Brnjac nakon sastanka pojasnivši kako bi konkretiziranje suradnje uvelike pridonijelo vidljivosti Hrvatske i olakšavanju dolazaka njemačkim gostima u našu zemlju.
Dionice Bosnalijeka na višegodišnjem maksimumu
RAST
Dionice Bosnalijeka na višegodišnjem maksimumu
SARAJEVO - Cijena dionica sarajevskog Bosnalijeka na Sarajevskoj berzi porasla je danas 10 posto vinuvši se na najveći nivo u posljednjih nekoliko godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE